Η Σέβη Βολουδάκη στην Διάσκεψη του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Δικτύου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.)

Ημερομηνία:

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΟΣΑ

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συμμετείχε στη Διάσκεψη του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Δικτύου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) .

Στη Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε μία σειρά ομιλιών μεταξύ των μελών, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών καθώς και τον εντοπισμό βέλτιστων πρακτικών στην προώθηση της διεθνούς νομοθετικής συνεργασίας. Έμφαση δόθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην προσαρμογή και ανθεκτικότητα της κλιματικής αλλαγής, στον μετριασμό του κλίματος και της μηδενικής μετάβασης καθώς και στις ενεργειακές αγορές και τάσεις.
Επίσης, για την αναπτυξιακή στρατηγική και τις δεξιότητες των ενηλίκων, για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Διακυβέρνηση, την εργασία, την καινοτομία, την παραγωγικότητα και τις δεξιότητες. Παράλληλα, συζητήθηκαν θεματικές όπως το δημογραφικό και η πολιτική ανταγωνισμού.

Η κ. Βολουδάκη τοποθετήθηκε στη θεματική του ρόλου της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Διακυβέρνηση όπου τόνισε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι και δεν πρέπει να είναι υποκατάστατο της διακυβέρνησης, αλλά ένας παράγοντας που επιτρέπει την αποτελεσματική, ευέλικτη και επικεντρωμένη στον πολίτη δημόσια διοίκηση. Παράλληλα όμως, η υιοθέτησή της Τεχνητής Νοημοσύνης θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα ισχυρό νομικό και δεοντολογικό πλαίσιο.

Επίσης, η βουλευτής τοποθετήθηκε στο κρίσιμο ζήτημα του δημογραφικού, όπου αναφέρθηκε στις λήψεις μέτρων από τη χώρα μας για την αντιμετώπισή του. Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι η αύξηση του αφορολόγητου επιδόματος για τις οικογένειες με παιδιά, η έναρξη των προγραμμάτων «Νταντάδες της γειτονιάς» και «Το σπίτι μου» για τη διευκόλυνση της ιδιοκατοίκησης στα νέα ζευγάρια.

Εν κατακλείδι, η κ. Βολουδάκη αναφέρθηκε στοχευμένα και στη θεματική για την ενέργεια. Συγκεκριμένα, ότι η ενεργειακή μετάβαση δεν είναι απλώς μια τεχνολογική πρόκληση, αλλά μια θεμελιώδης αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου ζωής. Επιπροσθέτως, παρά τις προκλήσεις, η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, την προώθηση της καινοτομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αναδυόμενους τομείς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλάβει ότι δεν...

Οι δημοσκοπικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας καθιστούν σαφές ότι...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 29 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλάβει ότι δεν...

Οι δημοσκοπικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας καθιστούν σαφές ότι...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 29 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Cyprus Airways: Πέταξε από Λάρνακα στο Ηράκλειο – «Πλώρη» για 200.000 επιβάτες

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της Cyprus Airways από τη...

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο. Μια ιδιαίτερα ανησυχητική...

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλάβει ότι δεν τους θέλει πια ο λαός

Οι δημοσκοπικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας καθιστούν σαφές ότι...