Δήμος Ηρακλείου:Συγκινητική η εκδήλωση-αφιέρωμα στη Νάντια Βαλαβάνη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημερομηνία:

Με επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα στη Νάντια Βαλαβάνη από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για θέματα Ισότητας Κατερίνας Δουλγεράκη στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο δημοτικό κτίριο της Ανδρόγεω με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το κοινό τίμησε την πολιτικό και συγγραφέα Νάντια Βαλαβάνη η οποία άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα της στο δημόσιο βίο μέσα από την πολιτική της δράση και την λογοτεχνική της πορεία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν πτυχές του έργου της και της ζωής της και αναγνώστηκαν αποσπάσματα από τα βιβλία της. Ομιλήτριες ήταν η φιλόλογος Μαρία Φραγκιαδάκη, η δικηγόρος Βούλα Επιτροπάκη, η δικηγόρος Νίκη Τρουλλινού και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Δουλγεράκη.

Παρεμβάσεις που φώτισαν την προσωπικότητα της Νάντιας Βαλαβάνη έκαναν η αδελφή της, κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Τερέζα Βαλαβάνη, καθώς και οι φίλες και συμμαθήτριές της από την εποχή της δικτατορίας και συγκεκριμένα η παιδίατρος-Εντατικολόγος και τ. Διευθύντρια ΕΣΥ Μαρία Ταμιωλάκη, η Αιματολόγος-Ογκολόγος Διευθύντρια Αιματολογικής-Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan General Μαίρη Βασιλάκη και η Σύμβουλος Επικρατείας τ.ε. Αγάπη Γαλενιανού-Χαλκιαδάκη.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, απονεμήθηκε στην Νάντια Βαλαβάνη τιμής ένεκεν αναμνηστική πλακέτα από την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού Φιλαρέτη Δαφέρμου-Χρονάκη. Η Νάντια Βαλαβάνη ευχαρίστησε το Δήμο Ηρακλείου και τους συντελεστές της εκδήλωσης και τόνισε ότι η προσφορά είναι τρόπος ζωής και στόχος της παραμένει η ποιοτική αναβάθμιση του τόπου της.
Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά ο Γιάννης Κιαγιαδάκης στο πιάνο και η Μαριέλλα Βιτώρου στο τραγούδι.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων:...

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής...

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων:...

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής...

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ισπανία: Τα 17 λεπτά που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία

Σοβαρά ερωτήματα για τις εντολές του κέντρου ελέγχου μετά...

Πόθεν έσχες: Σταθερά στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία – Τι ισχύει από φέτος

Το πόθεν έσχες αποκτά έτσι για πρώτη φορά μια...

Δέματα από χώρες εκτός ΕΕ: Τι αλλάζει στις χρεώσεις από την 1η Νοεμβρίου

Από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ένα νέο...