Κατώτατος μισθός: Αυτά είναι τα 20 επιδόματα που θα πάρουν αύξηση από 1η Απριλίου

Ημερομηνία:

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστό πόσο θα αυξηθεί από 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός.

Η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου 2025 φέρνει αναπροσαρμογές στις αποδοχές των εργαζομένων και στα επιδόματα που υπολογίζονται βάσει αυτού. Πρόκειται για μία σειρά επιδομάτων, όπως το επίδομα ανεργίας με συνολικά 20 επιδόματα να είναι αυτά που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη ή την Παρασκευή, θα γίνει γνωστό πόσο θα αυξηθεί από 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός. Τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες κάνουν για μία αύξηση περίπου 40 με 50 ευρώ με πλέον πιθανό σενάριο το δεύτερο, δηλαδή από τα 830 ευρώ που είναι σήμερα μεικτά στα 880 ευρώ με το καθαρό ποσό να είναι στα 706 ευρώ.

Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού το επίδομα ανεργίας αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 535-540 ευρώ. Το επίδομα εργασίας θα είναι το 50% του επιδόματος ανεργίας. Η αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα για την ειδική παροχή μητρότητας και το επίδομα γονικής άδειας αναμένεται να πάνε στα 880 ευρώ.

Η αποζημίωση μαθητών για τις επαγγελματικές σχολές διαμορφώνεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου, όπως αυτό θα καθοριστεί μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού. Επίσης, το επίδομα πρακτικής άσκησης για τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ και αυτό διαμορφώνεται στο 80% του κατώτατου μισθού, δηλαδή περίπου 704 ευρώ. Τέλος, το εποχικό επίδομα για μια σειρά από επαγγέλματα όπως καλλιτέχνες, οικοδόμοι, δασεργάτες, καπνεργάτες και άλλοι συνδέεται με τα κατώτατα ημερομίσθια.

Πηγή: ertnews.gr / cretalive news

Κατώτατος μισθός: Είκοσι επιδόματα αυξάνονται από την 1η Απριλίου – Ποια θα είναι η αναπροσαρμογή

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην εντατική η Σία Κοσιώνη

Το πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί τη γνωστή δημοσιογράφο. Σοβαρή περιπέτεια...

Έως 300 ευρώ ανά τ.μ. για ανακαινίσεις...

Στις βασικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας...

Στην εντατική η Σία Κοσιώνη

Το πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί τη γνωστή δημοσιογράφο. Σοβαρή περιπέτεια...

Έως 300 ευρώ ανά τ.μ. για ανακαινίσεις...

Στις βασικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κρήτη του Instagram και του TikTok: Τι γράφουν οι νέοι ταξιδιώτες

Οι νέες γενιές δεν εμπιστεύονται τις διαφημίσεις, αλλά τους...

Στην εντατική η Σία Κοσιώνη

Το πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί τη γνωστή δημοσιογράφο. Σοβαρή περιπέτεια...