Λασίθι : Με επιτυχία από την Περιφέρεια Κρήτης το εκπαιδευτικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ σε εκατοντάδες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Αγ. Νικόλαο

Ημερομηνία:

Εκπαιδευτικό σεμινάριο που απευθυνόταν σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων για την εκμάθηση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή διοργάνωσε με επιτυχία η Περιφέρεια Κρήτης στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου και 2ου Λυκείου Αγ. Νικολάου. Η δράση, με την παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη και του Αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Λεωνίδα Τερζή, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους παρακάτω φορείς:

Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου και Περιφερειακό Τμήμα Αγίου Νικολάου , Ομάδα Εθελοντών Διασωστών «Φίλιος Ζευς», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Ηρακλείου, Ομάδα Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων «Επίδρασις», Ομάδα Διάσωσης Κρήτης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Ν. Λασιθίου και Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Ν. Λασιθίου.

Η επιτυχημένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Κρήτης και συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από το 1ο , 2ο και 3ο γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου, το 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και το 1ο γενικό λύκειο Αγίου Νικολάου. Οι μαθητές με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών είχαν τη δυνατότητα μέσω διαλέξεων και πρακτικής εξάσκησης πάνω σε προπλάσματα να εκπαιδευτούν στην έγκαιρη αναγνώριση των σημείων ανακοπής και της παροχής πρώτων βοηθειών.

O Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, αφού ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη δράση, επεσήμανε τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης των πολιτών στη χρήση των απινιδωτών και στην παροχή πρώτων βοηθειών και προσκάλεσε την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Κρήτης να συμμετέχουν σε μελλοντικές δράσεις.

Παράλληλα ο κ. Πιτσούλης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχουν τα μέλη των εθελοντικών ομάδων και του Εργαστηρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς χωρίς τη συμβολή τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση των παραπάνω εκπαιδευτικών δράσεων.

Το μέλος του Εργαστηρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νατάσα Σπαρτινού συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης που προληπτικά μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δ.Δ.Ε. Λασιθίου Νίκος Αποστολάκης αναφερόμενος στη σημαντικότητα του προγράμματος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γιώργο Πιτσούλη για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης στους μαθητές του Αγίου Νικολάου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων...

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Θύρα 4: «Ο ΟΦΗ δεν ζητάει τίποτα...

Ξεκάθαρο μήνυμα από τους οργανωμένους φίλους του ΟΦΗ Η ανακοίνωση...

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων...

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Θύρα 4: «Ο ΟΦΗ δεν ζητάει τίποτα...

Ξεκάθαρο μήνυμα από τους οργανωμένους φίλους του ΟΦΗ Η ανακοίνωση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ρέθυμνο

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Η Ευρώπη το μεγαλύτερο θύμα της κλιματικής αλλαγής

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος...

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα με ψεύτικους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Θύρα 4: «Ο ΟΦΗ δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από αυτό που αξίζει: ένα σύγχρονο γήπεδο»

Ξεκάθαρο μήνυμα από τους οργανωμένους φίλους του ΟΦΗ Η ανακοίνωση...