ΣΕΠΕ Χανίων:Καταγγελία της απαράδεκτης και παράνομης σύλληψης 9 εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης

Ημερομηνία:

Αλλαγή χώρου της κοινής συνέντευξης τύπου των σωματείων μπροστά στην πανεργατική απεργία της 9ης Απρίλη
Συνάδελφισσες-οι,

Ο ΣΕΠΕ Χανίων καταγγέλλει την απαράδεκτη και παράνομη σύλληψη 9 εργαζόμενων στον κλάδο της εστίασης με πρόσχημα την έλλειψη άδειας εργασίας, ένα χαρτί που ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δε γνωρίζουν την ύπαρξή του αλλά ακόμα και η ίδια η αστυνομία δεν έχει συγχρονίσει τα συστήματά της για να την ελέγξει για όσους την είχαν εκδώσει παλιότερα.

Την ίδια στιγμή που το κράτος εμφανίζεται επιλεκτικά ανίκανο να ελέγξει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην εστίαση και αλλού, με τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα να πληθαίνουν διαρκώς. Την ίδια στιγμή που στο λιμάνι στα πλαίσια της «ανάπαυσης» και «ψυχαγωγίας» τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί μεθοκοπούν, δημιουργούν επεισόδια και τραμπουκίζουν ανήλικους μαθητές χωρίς καμία ποινή ή σύλληψη.

Την ίδια ακριβώς στιγμή το κράτος και οι μηχανισμοί του εμφανίζονται ικανότατοι στο να συλλαμβάνουν και να περνούν από αυτόφωρο παιδιά 20 χρονών και εργαζόμενους που παλεύουν για το μεροκάματο, εφαρμόζοντας με πρωτοφανή τρόπο ένα διάταγμα του 1979 που ούτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θυμόντουσαν ότι υπάρχει.

Συναδέλφισσες-οι,
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε βιώσει στο πετσί μας την κρατική καταστολή όλα τα τελευταία χρόνια, με τελευταίο επεισόδιο το χτύπημα από την αστυνομία με χημικά του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των Ομοσπονδιών μας στην Αθήνα, στην προσπάθειά μας οι δίκαιες διεκδικήσεις μας να φτάσουν και να ακουστούν από τον Πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. Για άλλη μια φορά εκτός από πόρτες ερμητικά κλειστές ήρθαμε αντιμέτωποι με την καταστολή και τα δακρυγόνα.

Ο ΣΕΠΕ Χανίων στηρίζει την κινητοποίηση του Σωματείου Επισιτισμού τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 10.30 π.μ. στην Εισαγγελία Χανίων.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων αποφασίζει να μεταφέρει την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου των σωματείων, μπροστά στην πανεργατική απεργία της 9ης Απρίλη, τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 11π.μ. στον χώρο των Δικαστηρίων.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συνεχίζουμε!
Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 10π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Παρουσίαση νέου βιβλίου Γιάννη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΑΡΣΑΡΗ «Μικρές αλγοϊστορίες» - Έχει η...

Λασίθι: Εντείνονται από την Δημοτική Αρχή οι...

Εντείνονται από την Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου οι...

Ηράκλειο:Παρουσίαση νέου βιβλίου Γιάννη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΑΡΣΑΡΗ «Μικρές αλγοϊστορίες» - Έχει η...

Λασίθι: Εντείνονται από την Δημοτική Αρχή οι...

Εντείνονται από την Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου οι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μανώλης Γλέζος – Λάκης Σάντας: Έτσι κατεβάσαμε τη σβάστικα από την Ακρόπολη

Ο Λάκης Σάντας και ο Μανώλης Γλέζος αφηγούνται πώς...

Εορτολόγιο 30 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 30 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Η δικαστική απόφαση δεν αλλάζει σε τίποτα το καθεστώς της Μονής Σινά

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου τόνισε ότι...