Παγώνει τους δασμούς και η Κομισιόν: «Να δώσουμε ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις»

Ημερομηνία:

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δήλωσή της επεσήμανε ότι εάν οι «διαπραγματεύσεις δεν είναι ικανοποιητικές, τα αντίμετρά μας θα ξεκινήσουν».

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να παγώσει τους δασμούς για 90 ημέρες βρήκε ανταπόκριση και από την Κομισιόν. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της προανήγγειλε το πάγωμα των δασμών και από την πλευρά της ΕΕ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει πως από την πλευρά της η Επιτροπή θέλει να δώσει «μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις». Παράλληλα, επισημαίνει ότι εάν αυτές δεν είναι ικανοποιητικές τα «αντίμετρά μας θα ξεκινήσουν».

Ανέφερε στην ανάρτησή της: «Σημειώσαμε την ανακοίνωση του Προέδρου Τραμπ. Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις. Ενώ ολοκληρώνουμε την υιοθέτηση των αντίμετρων της ΕΕ που έλαβαν ισχυρή υποστήριξη από τα κράτη μέλη μας, θα τα θέσουμε σε αναμονή για 90 ημέρες.

Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ικανοποιητικές, τα αντίμετρά μας θα ξεκινήσουν. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες για περαιτέρω αντίμετρα συνεχίζονται. Όπως έχω ξαναπεί, όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατ’ ιδίαν ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για...

Πρώτο ραντεβού αύριο στις 12:00 με τον Πρόεδρο του...

Μήνυμα κλιμάκωσης από τον Τραμπ στο CNN:...

Λίγο πριν από το προγραμματισμένο διάγγελμά του στις 18:00...

Κατ’ ιδίαν ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για...

Πρώτο ραντεβού αύριο στις 12:00 με τον Πρόεδρο του...

Μήνυμα κλιμάκωσης από τον Τραμπ στο CNN:...

Λίγο πριν από το προγραμματισμένο διάγγελμά του στις 18:00...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η ευθεία ιρανική απειλή στην Κύπρο και η ελληνική ασπίδα με «Kίμων», «Ψαρά» και F-16

Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά το 1974 το ενιαίο...

Στα Χανιά πολυμελές κλιμάκιο της ΕΥΠ από Αθήνα «λοκάρει» στη Βάση της Σούδας

Λειτουργεί ως «μάτια και αυτιά» σε 24ωρη βάση, παρακολουθεί,...

«Δεν έχουμε ακυρώσεις» – Όχι κινδυνολογία, συνιστούν οι τουριστικοί φορείς που πάνε Βερολίνο

Ερωτηματικό για τα γκρουπ Ισραηλινών που έρχονται για το...