Διεθνής Διάκριση για την Περιφέρεια Κρήτης στη Βαρσοβία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της Πολωνίας

Ημερομηνία:

Με μία σημαντική διεθνή διάκριση τιμήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης στο 10ο Συνέδριο του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης (CAF-Common Assessment Framework), το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της Πολωνίας και διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια της Ευρώπης στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, όπου εκπρόσωποι κρατών, θεσμών και περιφερειακών οργανισμών παρουσιάζουν βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες προσεγγίσεις.

Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύθηκε ως Golden Case 2025 για τις πρωτοποριακές πρακτικές που εφαρμόζει, αξιοποιώντας μια στρατηγικά στοχευμένη, ολιστική μεθοδολογία και υψηλό επίπεδο συμμετοχικότητας, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Η Περιφέρεια εφαρμόζει σταθερά το CAF ως εργαλείο ενίσχυσης της οργανωσιακής αποτελεσματικότητας, καλλιεργώντας μια κουλτούρα ποιότητας, αριστείας και διαφάνειας. Η αξιολόγηση υλοποιήθηκε στο επίπεδο επτά Γενικών Διευθύνσεων, με έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες και προτεραιότητες κάθε οργανωτικής μονάδας, ενισχύοντας την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Η εφαρμογή βασίστηκε σε δύο στρατηγικούς άξονες:

Καλλιέργεια Κουλτούρας Αριστείας
Μέσω στοχευμένης εκπαίδευσης και της χρήσης ενός καινοτόμου εργαλείου αυτοαξιολόγησης, το οποίο ενσωματώνει τη διάσταση της «Σημασίας», ενισχύθηκε ουσιαστικά η κατανόηση και η εσωτερίκευση των αρχών της αριστείας από τα διοικητικά στελέχη. Η συμμετοχή έφτασε το 95%, ενώ η συνολική αντίληψη για τις αρχές της αριστείας αποτυπώθηκε σε ποσοστό 88% σε επίπεδο οργανισμού.

Βελτίωση Οργανωσιακής Απόδοσης
Κάθε Γενική Διεύθυνση υλοποιεί συγκεκριμένα σχέδια δράσης με καθορισμένα χρονοδιαγράμματα και αρμοδιότητες, ενισχύοντας την ευθύνη και τη δέσμευση των στελεχών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού Συστήματος Διαχείρισης Έργων, βασισμένου στη μεθοδολογία PM² της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πλατφόρμα, που ήδη υποστηρίζει 190 χρήστες και 2.500 έργα, διαλειτουργεί με τα υφιστάμενα συστήματα της Περιφέρειας, παρέχοντας αξιόπιστη πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο. Η ενσωμάτωση εργαλείων Business Intelligence συμβάλλει στην ενίσχυση της διαφάνειας και της αποδοτικότητας, ενδυναμώνοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εσωτερικά από τη Διεύθυνση Οργάνωσης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υποδομών, χωρίς εξωτερικό κόστος, αναδεικνύοντας την τεχνογνωσία των στελεχών της Περιφέρειας. Καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη και προώθηση των καλών πρακτικών της Περιφέρειας είχε ο Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CAF National Correspondent’s Network, Ιωάννης Δημητρίου, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

το έργο της Περιφέρειας Κρήτης παρουσίασαν η Τζούλια Μπαρτολότσι, Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, και ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Νίκος Ραπτάκης.

Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης στην καινοτομία και την αριστεία, αναδεικνύοντάς την ως παράδειγμα καλής πρακτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα...

Αναβρασμός επικρατεί στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Κρήτης καθώς από...

Βήματα προσέγγισης στη συνάντηση Χατζηδάκη/Τσιάρα με τους...

Στην αντιπροσωπεία των Κρητικών αγροτών και κτηνοτρόφων διευκρινίστηκε ότι...

Κρήτη: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα...

Αναβρασμός επικρατεί στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Κρήτης καθώς από...

Βήματα προσέγγισης στη συνάντηση Χατζηδάκη/Τσιάρα με τους...

Στην αντιπροσωπεία των Κρητικών αγροτών και κτηνοτρόφων διευκρινίστηκε ότι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρούτε: Προετοιμαστείτε για πόλεμο – Είμαστε ο επόμενος στόχος της Ρωσίας

Ο Μαρκ Ρούτε κάλεσε σήμερα τους συμμάχους να ενισχύσουν...

Κρήτη: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα – Εναντιώνονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι στον κυβερνητικό εμπαιγμό

Αναβρασμός επικρατεί στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Κρήτης καθώς από...

Συναγερμός στις ευρωπαϊκές αγορές για ελληνικά μανταρίνια γεμάτα φυτοφάρμακα

Υπέρβαση υπολειμμάτων σε φυτοφάρμακων καταγράφηκε σε κλημεντίνες ελληνικής προέλευσης. Συναγερμός...

Επιπλέον 21 εκατ. για ζωοτροφές – Νέα ενισχυμένη στήριξη των κτηνοτρόφων με 50% αύξηση

Με τη νέα απόφαση τροποποιείται η υπ’ αριθμ. 208989/1.8.2025...