Καιρός: Στην Κρήτη ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» κοντά στους 30°C – Η πόλη με τη μέγιστη θερμοκρασία

Ημερομηνία:

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Νεάπολη Λασιθίου όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 29.1 βαθμούς Κελσίου.

Καλός ο καιρός και σήμερα παρά τη μικρή υποχώρηση που σημείωσε η θερμοκρασία τη Μεγάλη Παρασκευή, διατηρούμενη ωστόσο σε υψηλά επίπεδα σε ολόκληρη τη χώρα. Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Νεάπολη Λασιθίου όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 29.1 βαθμούς Κελσίου.

Ακολούθησαν η Αγία Τριάδα Φθιώτιδας και η Ελευσίνα, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 27,7 βαθμούς Κελσίου. Σε Ηράκλειο, Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας, Λευκοχώρι Φθιώτιδας, Άσσος Κορινθίας, οι επόμενες υψηλότερες μέγιστες της ημέρας.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες έως τις 17:10 της Μεγάλης Παρασκευής 18/04, ενώ στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες τιμές από 524 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι 8 υψηλότερες μέγιστες τιμές από 524 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Σύμφωνα με το Meteo, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα. Πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες υπάρχει στα νησιά της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Χίου και της Λέσβου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 23-25, στη Θεσσαλία από 9 έως 25-27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 21-23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 24-26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 22 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια τμήματα 5 μποφόρ. Ενισχυμένο δυτικό βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών...

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών...

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το φρούτο που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και αδυνατίζει

Το μήλο είναι ένα «όπλο» όταν το εντάξουμε στη...

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών μετά το αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο...

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...