Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Βουλευτή Ηρακλείου του Κόμματος, πραγματοποίησε περιοδεία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για να συζητήσει με τους εργαζόμενους της ΥΠΑ μπροστά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το νέο αερολιμενάρχη Ηρακλείου Ιάκωβο Ουρανό, όπου έγινε μία ενημέρωση για την κατάσταση του αερολιμένα και τους στόχους που υπάρχουν για βελτίωση των εγκαταστάσεων μπροστά και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, καθώς οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του αεροδρομίου καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που κάθε χρόνο αυξάνεται. Μόνο για το 2024 εξυπηρετήθηκαν περίπου 9.3 εκατ. επιβάτες και αναμένεται να αυξηθεί την φετινή σεζόν.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΥΠΑ του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου (ΚΑΗΚ) και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ Βαγγέλης Βιστάκης, όπου έβαλε το πολύ σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης, καθώς αυτή τη στιγμή η ΥΠΑ στον ΚΑΗΚ έχει συνολικά 45 Τεχνικούς και Αερολιμενικούς με τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται να είναι πάνω από 100, καθιστώντας αδύνατο να βγουν ακόμη και οι βάρδιες με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.

Ακόμη τέθηκε το πολύ σοβαρό ζήτημα της υποχρηματοδότησης της υπηρεσίας, που τους αναγκάζει κάποιες φορές να στρέφονται και στους ιδιώτες – χρήστες του αερολιμένα, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά και το σοβαρό ζήτημα των εργολαβιών, καθώς οι εργολάβοι της καθαριότητας προσλαμβάνουν το ελάχιστο επιτρεπόμενο προσωπικό βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο πολύ σημαντικό ζήτημα της καθαριότητας των εγκαταστάσεων.

Ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε τη διαχρονική στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ΥΠΑ και με τις ερωτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βουλή και το τελευταίο διάστημα. Να καταδικαστούν οι πολιτικές αυτές που οδηγούν στην υποστελέχωση και εν τέλει στην ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας και βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών, για να μη ζήσουμε νέα Τέμπη, αυτά του αέρα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, αναδεικνύοντας τα αιτήματά τους και βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αγίου Νικολάου:Εκδήλωση αφιέρωμα σπουδαίο μουσικοσυνθέτη...

«Το Μουσικό Σύμπαν του Μίκη Θεοδωράκη» Εκδήλωση αφιέρωμα της Ιστορικής...

Η Ελ.Βατσινά για την υπουργική απόφαση για...

Δήλωση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για την υπουργική απόφαση...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Εκδήλωση αφιέρωμα σπουδαίο μουσικοσυνθέτη...

«Το Μουσικό Σύμπαν του Μίκη Θεοδωράκη» Εκδήλωση αφιέρωμα της Ιστορικής...

Η Ελ.Βατσινά για την υπουργική απόφαση για...

Δήλωση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για την υπουργική απόφαση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Αγίου Νικολάου:Εκδήλωση αφιέρωμα σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

«Το Μουσικό Σύμπαν του Μίκη Θεοδωράκη» Εκδήλωση αφιέρωμα της Ιστορικής...

Η Ελ.Βατσινά για την υπουργική απόφαση για την Παπούρα: Μονόδρομος η προσφυγή στο ΣτΕ

Δήλωση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για την υπουργική απόφαση...

Χανιά:Εθελοντική Αιμοδοσία από την ΑΝΕΚ LINES μέλος της ΑΤΤΙCA GROUP

ANEK LINES - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 22/10/2025 Θα θέλαμε να...

Η Περιφέρεια Κρήτης αρωγός στην πνευματική ανάπτυξη των μαθητών

Φιλολογικό Συμπόσιο για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας Η Περιφέρεια Κρήτης...