Στο «μικροσκόπιο» του ΔΝΤ μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες 

Ημερομηνία:

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής αξιολόγησης των χωρών από το ΔΝΤ, και για την Ελλάδα θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί από το 2006.

Με στελέχη του ΔΝΤ εν όψει αποστολής στην Ελλάδα για την αξιολόγηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος (Financial Sector Assessment Program) που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2025 συναντήθηκε η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνα Παπακωσταντίνου στο περιθώριο της συμμετοχής της στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η άσκηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής αξιολόγησης των χωρών από το ΔΝΤ, και για την Ελλάδα θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί από το 2006.

Ακολούθως η κυρία Παπακωσταντίνου συναντήθηκε με εκπροσώπους κεντρικών τραπεζών και συνομίλησε μαζί τους για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και με στελέχη του ΔΝΤ.

Η υποδιοικήτρια της ΤτΕ παρακολούθησε τις συνεδριάσεις της Διεθνούς Νομισματικής και Οικονομικής Επιτροπής (International Monetary and Financial Committee – IMFC) και το ετήσιο International Banking Seminar του Group of 30. Την Πέμπτη 24 Απριλίου συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό και τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι κεντρικές τράπεζες λόγω του μεταβαλλόμενου γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Η διοργάνωση της συνάντησης στο περιθώριο της Συνόδου εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν κεντρικές τράπεζες της ΕΕ για στενότερη συνεργασία μεταξύ των γυναικών που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια κεντρικών τραπεζών διεθνώς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΤΡΙΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σχεδόν ένας στους δύο αγρότες δηλητηριάζεται από...

Σχεδόν οι μισοί αγρότες και εργάτες γης στον κόσμο...

Καύσιμα: Πλώρη… για τα 2,50 ευρώ η...

Οι τιμές στα καύσιμα κίνησης φτάνουν μέχρι και τα...

Σχεδόν ένας στους δύο αγρότες δηλητηριάζεται από...

Σχεδόν οι μισοί αγρότες και εργάτες γης στον κόσμο...

Καύσιμα: Πλώρη… για τα 2,50 ευρώ η...

Οι τιμές στα καύσιμα κίνησης φτάνουν μέχρι και τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αγωνία για 14χρονο ΑμεΑ στο Ηράκλειο: Φέρεται να κατάπιε κάλτσα κατά τη διαδρομή προς το σχολείο

Σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ...

Άγχος πριν από ομιλία σε κόσμο; 5 τρόποι να το «γυρίσετε» υπέρ σας

Μια παρουσίαση στη δουλειά, μια ομιλία σε μια εκδήλωση...

Σχεδόν ένας στους δύο αγρότες δηλητηριάζεται από φυτοφάρμακα

Σχεδόν οι μισοί αγρότες και εργάτες γης στον κόσμο...

Μερομήνια 2026-2027: Βαρύς χειμώνας με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα – Τι «δείχνουν» για τα Χριστούγεννα

Έναν χειμώνα με διαδοχικές ψυχρές εισβολές, βροχοπτώσεις και χιόνια,...