Υπογραφές για τον ΒΟΑΚ, παρουσία του Πρωθυπουργού

Ημερομηνία:

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Την επόμενη εβδομάδα θα πέσουν οι υπογραφές για το μεγάλο οδικό έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του powergame.gr. Και καθώς ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την εκδήλωση, παρών – σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας στίγμα για γοργές διαδικασίες για την περάτωση του έργου και στέλνοντας με αυτή την κίνησή του μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όπως επισημαίνεται, οι υπογραφές θα πέσουν την επόμενη Παρασκευή, 9 Μαΐου ενώ, αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς οδηγίες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μπουν το συντομότερο δυνατόν οι μπουλντόζες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ (Χανιά – Ηράκλειο), με ανάδοχο – επενδυτή τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και σε χρηματοδοτικό επίπεδο με το «κλείδωμα» της συμβολής του Δημοσίου για το project εκτιμώμενης αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ, για το οποίο έχουν προβλεφθεί και πόροι 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης (για το «κομμάτι» αυτό).

Όταν θα ενεργοποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης, ο ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, σχεδόν 225 χλμ., αξίας κοντά 3 δισ. ευρώ, θα είναι σε φάση κατασκευής. Πέραν αυτής, υπάρχουν και τα άλλα «κομμάτια» του ΒΟΑΚ, τα τμήματα Χερσόνησος – Νεάπολη (ΣΔΙΤ, των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, AKTOR, ύψους 350 εκατ., με χρηματοδότηση 90 εκατ. από το RRF) και Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος (δημόσιο έργο, από AKTOR, σύμβαση αξίας 192 εκατ.).

 

ΠΗΓΗ: CRETALIVE NEWS

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της...

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...

Αλλαγές στο Ηράκλειο: Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού και 62...

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση ενός απίστευτου αναχρονισμού...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της...

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...

Αλλαγές στο Ηράκλειο: Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού και 62...

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση ενός απίστευτου αναχρονισμού...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στον «αέρα» και τα πολυδιαφημισμένα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

“Έξι μήνες τώρα, δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ”...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αρχαϊκής και Κλασικής Κρήτης»

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...

TikTok: Πρόστιμο €530 εκατ. από την ΕΕ για παράνομη μεταφορά δεδομένων στην Κίνα

Η TikTok αντιμετωπίζει νέες έρευνες για παραβάσεις ιδιωτικότητας και...

Σοκαριστικό περιστατικό στην ΑΝΙΜΑ: Πελαργός είχε φραγμένο οισοφάγο από δεκάδες λάστιχα δεσίματος

Ένα ακόμη σοκαριστικό περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει πόσο καταστροφική...