ΟΚΕ:Κερκόπορτα για καταλήστευση των Εθνικών Γαιών που ανέρχονται σε δέκα εκατομμύρια στρέμ. αφήνει το Προεδρικό Δ/γμα Τασούλα

Ημερομηνία:

Κερκόπορτα για καταπατήσεις των Εθνικών Γαιών από κομματικούς τυχοδιώκτες αφήνει το περιώνυμο Προεδρικό Δ/γμα (ΦΕΚ194/15.04.25) περί οικισμών πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων, αφού αποφεύγει να αποσαφηνίσει το υφιστάμενο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, με συνέπεια να μην προστατεύονται τα συμφέροντα του Δημοσίου επί των Γαιών.

Είναι γνωστό ότι στη χώρα υπάρχουν διάσπαρτες αυτές οι κατηγορίες εκτάσεων, απροσδιόριστες χαρτογραφικά, οι οποίες ανέρχονται σε πάνω από δέκα εκατομμύρια στρέμματα (τα γνωστά Δάση είναι άλλα τόσα) και οι οποίες ως επί το πλείστον είναι καταπατημένες κι απροστάτευτες και αν δεν μπουν ασφαλιστικές δικλείδες ελέγχου, μένει ανοικτό το πεδίο για περαιτέρω λεηλασία, καθώς καμία κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει το κατάλληλο προστατευτικό νομικό πλαίσιο.

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής Δασών και τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Λ. Φραγκιουδάκης, εδώ και ένα χρόνο, έχει καταστήσει γνωστό το πρόβλημα στον τότε Πρόεδρο της Βουλής και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κων/νο Τασούλα με την υπ’ αριθ.πρωτ.1640/03/04/24 επιστολή του, με την οποία ζητούσε να οργανωθεί η αποτελεσματική προστασία και η διαχείριση των Δημόσιων Γαιών και να συσταθεί γι’ αυτό ειδικός εποπτικός ανεξάρτητος φορέας, όπως είναι καταγεγραμμένο και στο άρθ. 3 του καταστατικού της ΟΚΕ.

Ο κ. Τασούλας όχι μόνο δεν ενημέρωσε τα κόμματα γι’ αυτό το θέμα αλλά και πρώτη του ενέργεια, σαν Πρόεδρος, ήταν να υπογράψει αυτό το Διάταγμα, το οποίο αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την περαιτέρω καταλήστευση του εθνικού μας πλούτου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πελετίδης για 112: «Η εκκένωση είναι ένας...

Σκληρή κριτική στην Πολιτεία άσκησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας...

Δεσπόζει η Μεγαλόχαρη στην Τήνο

Τα μεγάλα προσκυνήματα. Στην Ελλάδα, η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζεται...

Πελετίδης για 112: «Η εκκένωση είναι ένας...

Σκληρή κριτική στην Πολιτεία άσκησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας...

Δεσπόζει η Μεγαλόχαρη στην Τήνο

Τα μεγάλα προσκυνήματα. Στην Ελλάδα, η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζεται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εμπρησμός λεωφορείου: Τι είπε ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας που κατονομάστηκε ως ύποπτος

Κλήθηκε στο Ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής, μετά και τα...

Το πλύσιμο των φρούτων δεν αφαιρεί τα φυτοφάρμακα – «Ξεφλουδίστε τα» συμβουλεύουν οι ειδικοί

Μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να ενισχύσει τις ανησυχίες...

Πελετίδης για 112: «Η εκκένωση είναι ένας όρος ο οποίος βγήκε στην ζωή για να αποφύγουμε τις ευθύνες»

Σκληρή κριτική στην Πολιτεία άσκησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας...

Δεσπόζει η Μεγαλόχαρη στην Τήνο

Τα μεγάλα προσκυνήματα. Στην Ελλάδα, η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζεται...