Δεύτερο μπλακ άουτ στη Γαλλική Ριβιέρα – Έρευνες των Αρχών για δολιοφθορά

Ημερομηνία:

Ξέσπασε πυρκαγιά σε υποσταθμό στη Νίκαια – Βρέθηκαν «ίχνη ελαστικών» και ότι η πόρτα του υποσταθμού, στα δυτικά της πόλης, ήταν «σπασμένη» αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεύτερη διακοπή ρεύματος μέσα σε δύο ημέρες έπληξε την περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας μετά από πυρκαγιά σε υποσταθμό στη Νίκαια κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία σύμφωνα με τις αρχές προκλήθηκε από κακόβουλη ενέργεια.

Τουλάχιστον 45.000 σπίτια επηρεάστηκαν μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 02:00 τοπική ώρα την Κυριακή, μία ημέρα μετά την τεράστια διακοπή ρεύματος στις κοντινές Κάννες, η οποία αποδόθηκε σε δολιοφθορά.

Η αστυνομία της Νίκαιας αναφέρει ότι βρέθηκαν «ίχνη ελαστικών» και ότι η πόρτα του υποσταθμού, στα δυτικά της πόλης, ήταν «σπασμένη», σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Το αεροδρόμιο της Νίκαιας, το δίκτυο του τραμ και δύο γειτονικές πόλεις επηρεάστηκαν πριν αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση αργότερα το πρωί.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστρόσι με ανάρτησή του στο X «καταγγέλλει έντονα» τις «κακόβουλες πράξεις που πλήττουν τη χώρα μας» ενώ ο αντιδήμαρχος της πόλης, δήλωσε ότι η πυρκαγιά στον υποσταθμό ήταν «πιθανότατα εγκληματικής προέλευσης».

Η πυρκαγιά στη Νίκαια σημειώθηκε μία ημέρα μετά το μεγάλο μπλακ άουτ που υπέστησαν οι Κάννες κατά τη διάρκεια του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου. Οι τρεις από τους τέσσερις πυλώνες της γραμμής υψηλής τάσης που τροφοδοτούσαν την πόλη των Καννών «πριονίστηκαν» στο πλαίσιο «ενέργειας δολιοφθοράς», δήλωσε στο AFP ο εισαγγελέας της Γκρας. Αρκετές προβολές διακόπηκαν από τη διακοπή ρεύματος το πρωί, πριν οι διοργανωτές του φεστιβάλ καταφέρουν να στραφούν σε ιδιωτικές γεννήτριες.

Προς το παρόν, δεν έχει διαπιστωθεί σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών.

CRETALIVE

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Αθήνα θα συνεχίσει να μιλά με...

Οι μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό...

Γλυπτά του Παρθενώνα: Αντίθετοι στην επιστροφή 34...

Πολιτικοί, ιστορικοί και συντηρητικοί ακτιβιστές αντιδρούν σε ενδεχόμενη επιστροφή...

Η Αθήνα θα συνεχίσει να μιλά με...

Οι μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό...

Γλυπτά του Παρθενώνα: Αντίθετοι στην επιστροφή 34...

Πολιτικοί, ιστορικοί και συντηρητικοί ακτιβιστές αντιδρούν σε ενδεχόμενη επιστροφή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιουλίου

Σήμερα Κυριακή Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2025...

Δραματική αύξηση κατά 65% της σύφιλης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Ηλέκτρα Νικολαΐδου, καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας και αντιπρόεδρο...

Τα Ανώγεια θα γιορτάσουν τον Αύγουστο την ένταξη της Ζωμίνθου στην UNESCO

Ο Δήμος Ανωγείων χαιρετίζει την εγγραφή των Μινωικών Ανακτορικών...