Δήμος Ρεθύμνης : Υπογραφή συμβολαίου αγοράς ακινήτου στην περιοχή Αγ. Νικολάου- Κουμπέ

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιο απευθείας αγοράς ακινήτου στην περιοχή Αγ. Νικολάου Κουμπέ, το οποίο θα αξιοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος προς εφαρμογή του σχεδίου πόλης.

Ολοκληρώθηκε έτσι μια πολυετής και δύσκολη γραφειοκρατική διαδικασία, σε εφαρμογή παλαιότερης ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την εξαγορά του ακινήτου.

Πρόκειται για έκταση εμβαδού 639,67 τ.μ., με κτίσμα συνολικού εμβαδού 434,81 τ.μ. που εξαγοράστηκαν αντί 300.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Ρεθύμνης. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η αξία της γης και όλων των υφιστάμενων κτισμάτων.
Η νέα δημοτική ιδιοκτησία έχει πρόσοψη στην Λεωφόρο Σταμαθιουδάκη και εφάπτεται με το δημοτικό ακίνητο που σήμερα φιλοξενεί τον Σταθμό του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου και στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο Κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Εξασφαλίζεται έτσι η πρόσβαση προς το νέο μουσείο από την πλευρά της Λεωφόρου Σταμαθιουδάκη και παράλληλα δίδεται η δυνατότητα να αποκτήσει η πόλη ακόμα μια εστία πρασίνου και αναψυχής.

Ο Δήμος Ρεθύμνης με στοχευμένες επιλογές και κατάλληλες κινήσεις στηρίζει τα μεγάλα έργα της πόλης και του νομού. Προωθεί και επιτυγχάνει καίριας σημασίας λύσεις, όπως η απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο θα ενισχύσει τις εκτάσεις επί των οποίων προβλέπεται η ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου, εξασφαλίζοντας παράλληλα κατάλληλους, λειτουργικούς και με ιδιαίτερη αισθητική κοινόχρηστους χώρους για την πόλη μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Διάθεση κλιματιζόμενης αίθουσας για την προστασία...

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ : Η μεγάλη πρόκληση στην...

Σχετικά με τα αδικήματα που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα...

Δήμος Ρεθύμνης:Διάθεση κλιματιζόμενης αίθουσας για την προστασία...

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ : Η μεγάλη πρόκληση στην...

Σχετικά με τα αδικήματα που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related