Το Ηράκλειο τίμησε τη μνήμη του Μηνά Γεωργιάδη

Ημερομηνία:

Επιμνημόσυνη δέηση για τον οραματιστή Δήμαρχο της πόλης

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Δημάρχου Μηνά Γεωργιάδη τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 3/6 παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη. Στη σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου παρέστησαν οι συγγενείς του ευπατρίδη Δημάρχου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μηνάς Γεωργιάδης και Αρετούσα Ιερωνυμάκη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφερόμενος στην πολυσχιδή δράση και στην σημαντική προσφορά του Μηνά Γεωργιάδη στην ανάπτυξη του Ηρακλείου τα χρόνια της θητείας του, δήλωσε: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Μηνά Γεωργιάδη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Δημάρχου Ηρακλείου. Τιμούμε τη μνήμη του ανθρώπου οποίος μαζί με άλλους εκτελέστηκε αθροίζοντας τελικά τους 62 Μάρτυρες μας εκείνο τον τραγικό Ιούνιο του 1942. Αλλά θυμόμαστε επίσης το Μηνά Γεωργιάδη σαν οραματιστή, μεταρρυθμιστή Δήμαρχο που συντέλεσε πάρα πολύ στην ανάπτυξη του Ηρακλείου στο τέλος του Μεσοπολέμου.

Ο Μηνάς Γεωργιάδης ασχολήθηκε με επιτυχία και πολύ μεγάλη ενεργητικότητα με νευραλγικά προβλήματα της πόλης όπως ήταν τότε το Ηράκλειο. Ασχολήθηκε με ζητήματα της πολεοδομίας, με ζητήματα ύδρευσης αποχέτευσης, με ζητήματα της καθαριότητας. Ήταν μάλιστα αυτός ο οποίος έθεσε τις βάσεις για την οργανωμένη καθαριότητα του Ηρακλείου, φρόντισε για τη δημόσια υγεία, εξόπλισε το Πανάνειο, φρόντισε για τον πολιτισμό μέσα από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη στην οποία έφερε και τον Νικόλαο Σταυρινίδη και επίσης ήταν και ο άνθρωπος ο οποίος εισήγαγε τον πρώτο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου. Και αυτό για μια ακόμα φορά, καθιστά τη θύμηση του επίκαιρη, μια και βρισκόμαστε ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα, και στη μεγάλη αναθεώρηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας μας.

Βεβαίως εξακολουθούμε, με διαφορετικούς όρους, σε μια διαφορετική πόλη, με διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικές ανάγκες, να ασχολούμαστε με ζητήματα τα οποία και τότε απασχολούσαν σε εποχές μάλιστα δύσκολες και πολιτικά ταραγμένες.
Ο Μηνάς Γεωργιάδης ήταν μια προσωπικότητα μεγάλης εμβέλειας, αναγνωρίστηκε ως τέτοια, το αποτύπωμα του παραμένει σήμερα και η μνήμη του μας οδηγεί».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στ. Αρναουτάκης: «Θετική εξέλιξη οι παρακάμψεις Ηρακλείου...

Την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών...

Χρίστος Δήμας: Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία...

Την πρόοδο του εκτεταμένου προγράμματος έργων που υλοποιείται στην...

Στ. Αρναουτάκης: «Θετική εξέλιξη οι παρακάμψεις Ηρακλείου...

Την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών...

Χρίστος Δήμας: Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία...

Την πρόοδο του εκτεταμένου προγράμματος έργων που υλοποιείται στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρίστος Δήμας: Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία εκκρεμότητα της Πολιτείας όσον αφορά στους αυτοκινητόδρομους

Την πρόοδο του εκτεταμένου προγράμματος έργων που υλοποιείται στην...

Ηράκλειο:Ανακοίνωση της Διοίκησης ΠΑΓΝΗ για τον θάνατο εργαζομένου

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Ιωάννη Ψαράκη,...

Δήμος Ρεθύμνης:Διακοπή κυκλοφορίας της οδού Ζαμπελίου και της οδού Χαρίκλειας Δασκαλάκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά έργα αποκατάστασης οδών που εκτελεί...