Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου Ρεθύμνης για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιουνίου 2025 η δράση του Δήμου Ρεθύμνης για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, με επίκεντρο τον συνδυασμό ποδηλασίας, πολιτισμού και βιώσιμης μετακίνησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 17:30 από το Κτίριο “Δελφίνι” (Σοφοκλή Βενιζέλου 23) και περιλάμβανε ποδηλατική διαδρομή με ξενάγηση σε εμβληματικά μνημεία της πόλης. Τη ξενάγηση επιμελήθηκε ο Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, κ. Κωνσταντίνος Γιαπιτζόγλου, ο οποίος μετέφερε στους συμμετέχοντες την ιστορία και τη σημασία των τοπόσημων του Ρεθύμνου μέσα από μια μοναδική εμπειρία ποδηλασίας.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Ρεθύμνου “Άτλας”, ο οποίος στήριξε ενεργά τη δράση με τη συμμετοχή μελών του.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, παρουσιάστηκε πιλοτικά το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014–2020 και θα τεθεί σύντομα σε πλήρη λειτουργία. Το σύστημα περιλαμβάνει 44 ηλεκτρικά ποδήλατα, διαθέσιμα για χρήση έως τρεις ώρες ημερησίως, με απλή και ασφαλή διαδικασία πιστοποίησης.

Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού και του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Ρεθύμνης και εντάσσεται στις στρατηγικές ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της βιωματικής ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κορυφώνεται η αγωνία για τις δύο αδερφές...

Η περιπέτεια των δύο κοριτσιών έχει συγκινήσει συγγενείς, φίλους...

Πρωτοπορεί Δήμος της Κρήτης: Μετατρέπει δημοτικά κτίρια...

Σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία προχωρά ο Δήμος Αγίου Βασιλείου...

Κορυφώνεται η αγωνία για τις δύο αδερφές...

Η περιπέτεια των δύο κοριτσιών έχει συγκινήσει συγγενείς, φίλους...

Πρωτοπορεί Δήμος της Κρήτης: Μετατρέπει δημοτικά κτίρια...

Σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία προχωρά ο Δήμος Αγίου Βασιλείου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θεμιστοκλέους: Έρχεται άμεσα η προκήρυξη 850 θέσεων ιατρικού προσωπικού

Δημιουργία του νοσηλευτικού κλάδου. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ότι η προκήρυξη...

Στο μικροσκόπιο οι παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους

Οι πρόσφατες προειδοποιήσεις για παρενέργειες των αγωνιστών GLP-1 επαναφέρουν...

Μουντιάλ 2026: Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν να μη παρουσιαστεί!

Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει σοκαριστική προειδοποίηση στην ομάδα ποδοσφαίρου...

Tο πρώτο μήνυμα Χαμενεΐ: «Θα επιτεθούμε σε όλες τις βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή»

«Το Ιράν θα εκδικηθεί το αίμα των μαρτύρων του». «Το...