Νίκος Αντωνακάκης :«Πράσινο φως» για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου

Ημερομηνία:

Άτυπη «παράταση ζωής» έλαβαν τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού από τη χρήση του προσκείμενου αιγιαλού, μετά την εφαρμογή του Ν. 5092/2024,

Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή του Ν. 5092/2024 έχει επιβληθεί ποινή πενταετούς διοικητικού αποκλεισμού από την αξιοποίηση παραλιών, σε όσες επιχειρήσεις έχουν επιβληθεί φέτος (που ήταν ουσιαστικά ο πρώτος χρόνος εφαρμογής των σχετικών διατάξεων) πρόστιμα από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, για χρήση του αιγιαλού.

Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις παραλίες οι φορείς (ιδιώτες είτε νομικά πρόσωπα των Ο.Τ.Α.) στους οποίους επιβλήθηκαν τα παραπάνω πρόστιμα.

Σημειωτέον ότι, βάσει του ίδιου νόμου, όσοι εντοπιστούν για δεύτερη φορά να καταλαμβάνουν παράνομα αιγιαλούς και παραλία, η Κτηματική Υπηρεσία επιβάλλει τιμωρίααποκλεισμού χρήσης δια παντός.

Συμφωνα έγκυρες πληροφορίες η Κτηματική Υπηρεσία Ηρακλείου έχει ήδη λάβει σχετικό έγγραφο για να παγώσουν οι ισχύουσες κυρώσεις αποκλεισμού ώστε να επιτραπεί η λειτουργία των υφιστάμενων επιχειρήσεων, τηρούμενης της προβλεπόμενης προδικασίας (αίτηση ακύρωσης και αναστολής της επαχθούς για διοικητικής πράξης).

Η κίνηση αυτή έρχεται ως κρίσιμη ανάσα για δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφοριες από την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί η θεσμική διαδικασία για την ομαλή αδειοδότηση των επιχειρήσεων, προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους χωρίς τον φόβο ποινών.

Το θέμα της χρήσης του αιγιαλού και οι αυστηροί έλεγχοι που εφαρμόστηκαν φέτος έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στους επιχειρηματίες, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα πρόστιμα ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ, με τις σφραγίσεις καταστημάτων να έχουν προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξενοδόχοι και παραγωγοί του Οροπεδίου Λασιθίου μαζί:Περισσότερα...

Πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου για τη διασύνδεση του...

Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση και συλλήψεις για ζωοκλοπές,...

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας μεγάλη...

Ξενοδόχοι και παραγωγοί του Οροπεδίου Λασιθίου μαζί:Περισσότερα...

Πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου για τη διασύνδεση του...

Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση και συλλήψεις για ζωοκλοπές,...

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας μεγάλη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνταγματική Αναθεώρηση: Κανένα άρθρο δεν συγκέντρωσε ”180” στην ψηφοφορία

Διαφοροποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την πρόταση σχετικά με...

28η Ιουλίου: Παγκόσμια ημέρα Ιογενούς ηπατίτιδας – Ας βάλουμε τέλος στην ηπατίτιδα

Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 άνθρωποι είναι χρόνιοι...

Ξενοδόχοι και παραγωγοί του Οροπεδίου Λασιθίου μαζί:Περισσότερα τοπικά προϊόντα στους μπουφέδες

Πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου για τη διασύνδεση του...