Ρέθυμνο: ΕΔΕ για περιστατικό με λάθος μετάγγιση αίματος

Ημερομηνία:

ΕΔΕ έχει ζητηθεί σχετικά με περιστατικό ιατρικού λάθος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, που είχε ως αποτέλεσμα την λάθος μετάγγιση αίματος
Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για υπόθεση ιατρικής αμέλειας για λανθασμένη μετάγγιση αίματος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες το ίδιο περιστατικό συνέβη στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Το περιστατικό με τη λάθος μετάγγιση αίματος
Το περιστατικό αφορά μια 45χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία εισήχθη για χειρουργείο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου τον Οκτώβριο του 2023. Μετά την επέμβαση, της χορηγήθηκε αίμα λάθος ομάδας – Α+ αντί για 0+. Ακολούθησε ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, με συμπτώματα όπως ίκτερος και ηπατική δυσλειτουργία, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Οι γιατροί, αντί να εντοπίσουν άμεσα το λάθος, υπέθεσαν αρχικά πως επρόκειτο για μόλυνση. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε μόλις 20 ημέρες αργότερα. Η γυναίκα έμεινε διασωληνωμένη 26 μέρες στη ΜΕΘ, με πιθανότητες επιβίωσης μόλις 20%. Βγήκε από το νοσοκομείο ζυγίζοντας 35 κιλά και ανίκανη να σταθεί όρθια.

Η οικογένεια κατηγορεί το νοσοκομείο όχι μόνο για εγκληματικό λάθος, αλλά και για απόπειρα συγκάλυψης. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για σιγή ασυρμάτου από το ιατρικό προσωπικό.

Νομικές ενέργειες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Τι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Στο περιστατικό αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, υποστηρίζοντας ότι «Από την ώρα που το πληροφορήθηκα, έχω διατάξει ΕΔΕ και εντός αυτής της εβδομάδας, θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Δεν θα περάσει έτσι αυτό το περιστατικό. Δεν είναι μόνο ότι έγινε λάθος στη μετάγγιση, αλλά έγινε και συγκάλυψη. Δεν υπήρξε καταγραφή του περιστατικού. Το μάθαμε από την τηλεόραση. Παντελώς απαράδεκτο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Γαλάτιος Μοσχονάς εκ νέου Πρόεδρος του...

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου...

Ανάσα για τους οδηγούς στο Ρέθυμνο: Ανοίγουν...

Ανοικτοί για προσωρινή δωρεάν στάθμευση οχημάτων θα παραμένουν από...

Ο Γαλάτιος Μοσχονάς εκ νέου Πρόεδρος του...

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου...

Ανάσα για τους οδηγούς στο Ρέθυμνο: Ανοίγουν...

Ανοικτοί για προσωρινή δωρεάν στάθμευση οχημάτων θα παραμένουν από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χερσονήσου «Μενέλαος Παρλαμάς»

Σε κλίμα συγκίνησης και ιδιαίτερης χαράς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια...

Πανελλήνιες 2026 – Επιλέγω ΕΛΜΕΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – Μάθε τις επιλογές σου!

Αν είσαι μαθητής/τρια που συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026...

Εφορία: Νέα χρέη 3,76 δισ. ευρώ σε έναν χρόνο

Πάνω από 4,2 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν συνολικά 114,6 δισ....