Ανακοίνωση του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Με αφορμή ανακοίνωση εθελοντών για την απώλεια της Κλαούντιας λόγω καρκίνου και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου διευκρινίζει τα εξής:

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός το οποίο μας στενοχωρεί, καθώς κάθε σκυλάκι που φιλοξενείται στο Κυνοκομείο μας, είναι μέλος της οικογένειάς μας.

Η Κλαούντια, ένα ημίαιμο θηλυκό σκυλάκι, περισυλλέχθηκε σε άσχημη κατάσταση από τον Καρτερό στις 18/3/2025. Μεταφέρθηκε αμέσως στον εξωτερικό κτηνίατρο του Κυνοκομείου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης νεοπλασίας. Στις 8/4/25 έγινε και δεύτερο χειρουργείο. Το ζώο υποτροπίασε παρουσιάζοντας νέους όγκους και υποβλήθηκε ξανά σε δύο χειρουργεία: Στις 3/6/25 και στις 4/6/25, όποτε και, δυστυχώς, απεβίωσε στο κτηνιατρείο.

Επισημαίνουμε ότι το προσωπικό του Κυνοκομείου, όπως και ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος, κατέβαλλαν και σε αυτή την περίπτωση κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθεί η Κλαούντια. Ήταν όμως από τις περιπτώσεις που ο καρκίνος δεν αφήνει περιθώρια ίασης. Επίσης, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ουδέποτε ζητήθηκε από τρίτο πρόσωπο η φιλοξενία της Κλαούντια.

Σύμφωνα δε με την κτηνιατρική γνωμάτευση την οποία ζήτησε και έλαβε ο Δήμος Ηρακλείου από τον συνεργαζόμενο κτηνίατρο για τις τελευταίες επεμβάσεις: «Ο σκύλος προσκομίστηκε στην κλινική στις 3/6/25 με παρουσία μεγάλης, νεοπλασματικής μάζας στην κάτω γνάθο. Η μάζα παρουσίαζε εκτεταμένη διήθηση των γύρω ιστών και είχε καταστρέψει παρακείμενα νεύρα, αγγεία, την παροτίδα και τους υπογνάθιους αδένες. Παράλληλα, ανιχνεύθηκε δεύτερη, μικρότερη μάζα κοιλιακά και προς τα οπίσω, η οποία εμφάνιζε ενδείξεις κακοήθειας. Διενεργήθηκαν χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση των μαζών ενώ ταυτόχρονα έγινε προσπάθεια να συντηρήσουμε τις ζωτικές λειτουργίες. Η κατάσταση δυστυχώς ήταν ανίατη και το ζώο απεβίωσε την επόμενη μέρα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μπαλοτάρισμα: τέσσερα χρόνια στον 17χρονο για τους...

Παρά τη βίαιη προσαγωγή που διέταξε η εισαγγελέας, ουδείς...

Αγανάκτηση στο «κόκκινο» έξω από το αεροδρόμιο...

Ανεξέλεγκτη η κυκλοφορία έξω από το "Ν. Καζαντζάκης" εν...

Μπαλοτάρισμα: τέσσερα χρόνια στον 17χρονο για τους...

Παρά τη βίαιη προσαγωγή που διέταξε η εισαγγελέας, ουδείς...

Αγανάκτηση στο «κόκκινο» έξω από το αεροδρόμιο...

Ανεξέλεγκτη η κυκλοφορία έξω από το "Ν. Καζαντζάκης" εν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

SOS για την αύξηση περιπτώσεων σοβαρής παιδικής παχυσαρκίας παγκοσμίως

Σε ένα διαρκώς επιβαρυνόμενο τοπίο δημόσιας υγείας, η πρόληψη...

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...