Συνεχίζεται για 8η μέρα η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν – Το ενδεχόμενο άμεσης αμερικανικής εμπλοκής δεν έχει απομακρυνθεί, «ο Τραμπ θα αποφασίσει σε δύο εβδομάδες»
Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά με σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί. Το πρωί ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν το νότιο Ισραήλ. Είχαν προηγηθεί σφοδρές επιθέσεις των IDF στο ιρανικό Βιομηχανικό Πάρκο Σεφιντρούντ.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν. Σήμερα ο ιρανός ΥΠΕΞ αναμένεται να συναντηθεί στη Γενεύη με τους ομολόγους του της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας καθώς και με την Κάγια Κάλας.
Ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Νότιο Ισραήλ
Ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους, σημειώθηκε το πρωί με ΜΜΕ να κάνουν λόγο για άμεσο χτύπημα στην πόλη Μπερσεβά.
Το ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yedioth Ahronoth, αναφέρει ότι ο δήμος της Μπερσεβά επιβεβαίωσε ότι η ιρανική πυραυλική επίθεση ήταν «άμεσο χτύπημα και όχι θραύσματα» από αναχαιτισμένο πύραυλο που έπεσε στο έδαφος.
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Channel 12 αναφέρει επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ο ιρανικός πύραυλος δεν αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα.
Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, ανέφεραν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Συνεχίζεται για 8η μέρα η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν