Αναβιώνει για 4η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Αύριο 24/06, με τους παραδοσιακούς συλλόγους «Βιγλάτορες» & «Γηγενής»
Έπειτα από την εντυπωσιακή έναρξή της, η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά και γεμίζει τα καλοκαίρια μας αλλά και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων, με την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Αύριο, Τρίτη 24/06/2025 το απόγευμα, ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος «Ο Γηγενής» και ο Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες» παρουσιάζουν: «Η Στράτα της Κισάμου και των Μουσούρων».
Η Παραδοσιακή Στράτα θα ξεκινήσει από το Νεώριο του Μόρο και από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στις 20.00. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Πλατεία του Ι. Μ. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων, στις 21.00.

Στην Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, για μία ακόμη χρονιά, συμμετέχουν πάνω από 1.500 μέλη από 16 συλλόγους των Χανίων και 2 συλλόγους της ομογένειας (ΗΠΑ και Αυστραλία) ενώ δεκάδες χιλιάδες θεατές θα έχουν την ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να αποτυπώσουν και κυρίως να βιώσουν την εμπειρία.

Το δρώμενο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη τους επόμενους μήνες, με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου, μέσα από τη παράδοση, την ενδυματολογική κληρονομιά και τις μοναδικές μουσικοχορευτικές και φωνητικές ικανότητες των μελών των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε...

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας...

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε...

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας...

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νόμος Κατσέλη: Ιστορική ανατροπή με «κούρεμα» τόκων – Πώς σταθεροποιούνται οι δόσεις για 100.000 πολίτες

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για δανειολήπτες...

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε σκάφος με 35 άτομα στον Κουδουμά

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στην πολωνική τουριστική αγορά

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...

Τρεις καταδικαστικές αποφάσεις-σταθμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελλάδας

Παραβίαση του δικαιώματος στην οικογενειακή ζωή και του δικαιώματος...