Ηράκλειο: Σύσκεψη για την ανεύρεση χώρου φιλοξενίας των μεταναστών συγκαλεί ο λιμενάρχης

Ημερομηνία:

Το γρίφο της εύρεσης χώρου προκειμένου να φιλοξενούνται τα πρώτα εικοσιτετράωρα οι μετανάστες που καταφθάνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση στα νότια του Ηρακλείου θα προσπαθήσουν να λύσουν σήμερα οι εμπλεκόμενοι φορείς που θα συμμετάσχουν στη σχετική σύσκεψη που θα γίνει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Οι συνεχείς αφίξεις μεταναστών αποτελούν καθημερινό πονοκέφαλο τόσο για τα στελέχη του Λιμενικού που έχουν επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος της διαχείρισής τους, όσο και για τους δήμους που καλούνται να συνδράμουν με την παραχώρηση κατάλληλων χώρων, μέχρι οι μετανάστες να μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής της ηπειρωτικής χώρας.

Αυτό αποτελεί και το αδιέξοδο μπροστά στο οποίο καλούνται οι λιμενικές αρχές να αντεπεξέλθουν καθημερινά, με δεδομένη την πίεση που υφίσταται το λιμενικό, λόγω του ακατάλληλου και ανεπαρκούς χώρου στο παλιό ψυγείο του λιμανιού του Ηρακλείου και βέβαια των διευρυμένων ευθυνών του και της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει.

Τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στην Αποκεντρωμένη έχει συγκαλέσει ο κεντρικός λιμενάρχης Ηρακλείου αντιπλοίαρχος Νίκος Τσομπάνης και σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και οι δήμαρχοι των περιοχών που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση: Ηρακλείου, Φαιστού, Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του Ιουνίου έχουν καταφτάσει στα νότια του Ηρακλείου 2.500 μετανάστες, με τον αριθμό αυτό να εκτοξεύεται στις 7.500 για όλη την Κρήτη από την αρχή του έτους.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ούτε ένας ούτε δύο… αλλά 40 οι...

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις. Για κάποιους μεμονωμένους βουλευτές ακούγαμε...

Αλλάζει σελίδα ο Κρητικός Αμπελώνας – Συμμαχία...

Η Περιφέρεια συγκαλεί φορείς, επιστήμονες και οινοποιούς για ένα...

Ούτε ένας ούτε δύο… αλλά 40 οι...

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις. Για κάποιους μεμονωμένους βουλευτές ακούγαμε...

Αλλάζει σελίδα ο Κρητικός Αμπελώνας – Συμμαχία...

Η Περιφέρεια συγκαλεί φορείς, επιστήμονες και οινοποιούς για ένα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ούτε ένας ούτε δύο… αλλά 40 οι βουλευτές που αναφέρονται στη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ!

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις. Για κάποιους μεμονωμένους βουλευτές ακούγαμε...

Έρχονται και στους δρόμους της Κρήτης χιλιάδες νέες κάμερες!

Μοναδικός σκοπός η διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών. Αποφασισμένη να...

Τσιάρας: Τέλος στην ασυδοσία με τις επιδοτήσεις

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγνώρισε πως η κατανομή των...

Αλλάζει σελίδα ο Κρητικός Αμπελώνας – Συμμαχία Περιφέρειας, επιστημόνων και παραγωγών

Η Περιφέρεια συγκαλεί φορείς, επιστήμονες και οινοποιούς για ένα...