Μεταναστευτικό: Ηχηρή παρέμβαση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης – Βολές κατά της Πολιτείας και παραινέσεις για την ανθρωπιά μας

Ημερομηνία:

“Δεν δικαιολογούνται οι έχοντες την ευθύνη να πετούν το μπαλάκι στους κατά τόπους φορείς” επεσήμανε στο κήρυγμά του από τη Μονή Κουδουμά – Μίλησε για καταστάσεις που “θέλουν σύνεση και όχι φωνές υστερίας”.

Ηχηρή και συναισθηματικά φορτισμένη παρέμβαση για το μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες τα νότια παράλια της Κρήτης έκανε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, από τη Μονή Κουδουμά, στο Ηράκλειο.

Κατά το κήρυγμά του μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν των Οσίων Πατέρων Παρθενίου και Ευμενίου, των κτητόρων της Ιεράς Μονής, ο Μητροπολίτης Πρόδρομος δεν δίστασε να μιλήσει για “αδιαφορία της Πολιτείας”, στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο για την ανάγκη ανάληψης κεντρικής ευθύνης όσο και για τη “διατήρηση της ανθρωπιάς μας”, όπως ανέφερε.

«Λυπούμαι και το λέω δημόσια και με στεντόρια τη φωνή, για την αδιαφορία της Πολιτείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τις τραγικές συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι του Ρεθύμνου, με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται στοιβαγμένοι υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης.

Μητροπολιτης Ρεθύμνου Κουδουμάς

Ο κ. Πρόδρομος επεσήμανε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού δεν είναι υπόθεση τοπικών αρχών, αλλά κεντρική πολιτική ευθύνη:
«Δεν είναι υπόθεσης κατά τόπους των δήμων ή του λιμενικού ή της αστυνομίας να έρθει να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πλήθος ανθρώπων που φτάνουν στην πόρτα μας». Την ίδια στιγμή, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους άνδρες του Λιμενικού, της Αστυνομίας και τους αρμόδιους φορείς, που – όπως τόνισε – στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στις διαδικτυακές αντιδράσεις, με αφορμή τις ολοένα και αυξημένους αριθμούς αλλοδαπών που καταφθάνουν στο νησί: «Ο τόπος μας και ο πολιτισμός μας δεν ήταν και δεν πρέπει να γίνει ποτέ “βουλιάξτε τους” ή “πνίξτε τους” ή “πετάξτε τους”… Στώμεν καλώς!»

Ο Μητροπολίτης Πρόδρομος δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βολές και για την πρόσφατη ψήφιση – όπως ανέφερε – νομοσχεδίου που «ταπεινώνει» την Εκκλησία της Κρήτης, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και στο πεδίο της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.
«Η διαφύλαξη των συνόρων και η διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της ευταξίας του τόπου μας και του πολιτισμού μας είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας. Και πρέπει να ασκείται με σύνεση, όχι με φωνές υστερίας» κατέληξε.

Cretalive

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τρία ανέκδοτα τραγούδια του μεγάλου Μανώλη Λιδάκη

Από έναν δίσκο που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Έναν χρόνο...

Πιστοποίηση της Κρήτης ως αειφόρου τουριστικού προορισμού

Τον οδικό χάρτη για την πιστοποίηση της Κρήτης ως...

Τρία ανέκδοτα τραγούδια του μεγάλου Μανώλη Λιδάκη

Από έναν δίσκο που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Έναν χρόνο...

Πιστοποίηση της Κρήτης ως αειφόρου τουριστικού προορισμού

Τον οδικό χάρτη για την πιστοποίηση της Κρήτης ως...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λόρα: Πώς την εντόπισαν οι γερμανικές Αρχές – Άγνωστα και χρονοβόρα τα επόμενα βήματα

Οι ελληνικές Αρχές επικοινώνησαν με τους γονείς της 16χρονης...

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Ακέφαλο το πτώμα που βρέθηκε μέσα σε σακούλες στο Πευκοχώρι

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται...

Τρία ανέκδοτα τραγούδια του μεγάλου Μανώλη Λιδάκη

Από έναν δίσκο που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Έναν χρόνο...

Πιστοποίηση της Κρήτης ως αειφόρου τουριστικού προορισμού

Τον οδικό χάρτη για την πιστοποίηση της Κρήτης ως...