Ρέθυμνο:Έγκριση χρηματοδότησης 400.000 € από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τον καθαρισμό βράχων στο Φαράγγι Κουρταλιώτη

Ημερομηνία:

Έτοιμη η διακήρυξη της μελέτης για τη Σήραγγα, προϋπολογισμού 2.402.798,69 €

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η κατανομή πίστωσης ύψους 400.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις και καταπτώσεις στην επαρχιακή οδό 9 (στο τμήμα 1 της μελέτης), Φαραγγιού Κουρταλιώτη, Π.Ε. Ρεθύμνης» από το ειδικό πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν περιλαμβάνουν, κατά προτεραιότητα, την αφαίρεση επισφαλών βραχωδών όγκων σε ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία της διαδρομής, με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας της κυκλοφορίας και την πρόληψη ατυχημάτων.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έχει ολοκληρώσει και είναι έτοιμη να προκηρύξει μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 2.402.798,69 ευρώ για την κατασκευή της σήραγγας. Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση των όρων της διακήρυξης από την Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και προσωπικά προς τον Υπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή του στο αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης και της Π.Ε. Ρεθύμνης. Η χρηματοδότηση αυτή δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα σε απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποτροπή κινδύνων και την προστασία των πολιτών.

Παράλληλα, ως Περιφερειακή Ενότητα κινούμαστε με σχέδιο και προετοιμασία: έχουμε ήδη έτοιμη τη διακήρυξη της μελέτης για την κατασκευή της Σήραγγας, ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τη μόνιμη και ασφαλή διέλευση.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρωτοπορεί Δήμος της Κρήτης: Μετατρέπει δημοτικά κτίρια...

Σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία προχωρά ο Δήμος Αγίου Βασιλείου...

Διανομή Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ.Ρεθύμνης

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Δ.ΡΕΘΥΜΝΗΣ Την Δευτέρα 16 Μαρτίου...

Πρωτοπορεί Δήμος της Κρήτης: Μετατρέπει δημοτικά κτίρια...

Σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία προχωρά ο Δήμος Αγίου Βασιλείου...

Διανομή Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ.Ρεθύμνης

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Δ.ΡΕΘΥΜΝΗΣ Την Δευτέρα 16 Μαρτίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βενζίνη: Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε πλαφόν στις τιμές αντί για νέο fuel pass

Η κυβέρνηση κατέληξε στο πλαφόν στις τιμές της βενζίνης...

Οι επιστήμονες «ζύγισαν» τη συνολική βλάστηση της Γης και τα αποτελέσματα τους ανησύχησαν

Η βλάστηση της Γης έχει μετακινηθεί τα τελευταία χρόνια...

Νέα σύλληψη για κατασκοπεία στη Σούδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Πολωνό, ο οποίος φωτογράφιζε...

Οι τουρίστες δίνουν στην Κρήτη «ασημένιο» μετάλλιο για τα ξενοδοχεία της

Τι δείχνει η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ. Μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ παρουσιάζει...