Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο – Εντοπίστηκαν 836 δενδρύλλια κάνναβης στο Βαρσαμόνερο

Ημερομηνία:

– Επιχείρηση ακριβείας της ΕΛ.ΑΣ. με μυστικότητα και φωτογραφικά ντοκουμέντα
– Συνελήφθησαν πατέρας και γιος

Ισχυρό πλήγμα στη παράνομη καλλιέργεια κάνναβης κατάφεραν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, ύστερα από συντονισμένη και μυστική επιχείρηση που κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Ιουλίου 2025 με την ανακάλυψη φυτείας 836 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή Βαρσαμόνερο.

Η επιχείρηση οργανώθηκε έπειτα από αξιοποίηση ειδικών πληροφοριών, με την ΕΛ.ΑΣ. να παρακολουθεί διακριτικά την περιοχή για αρκετές ημέρες. Στο πλαίσιο της επιτήρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να καταγράψουν φωτογραφικά τους δράστες τη στιγμή που εκτελούσαν αγροτικές εργασίες εντός της φυτείας.

Το βράδυ της Τρίτης 15 Ιουλίου, κατά την αποχώρηση των υπόπτων από τον χώρο, οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίησή τους, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για πατέρα και γιο, ηλικίας 69 και 35 ετών αντίστοιχα, ημεδαποί και οι δύο, οι οποίοι φέρονται να είχαν αναλάβει την πλήρη φροντίδα και διαχείριση της φυτείας.

Ακολούθησε καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση τόσο στον χώρο της φυτείας όσο και στις οικίες των εμπλεκομένων. Στις εφόδους συμμετείχαν ειδικά εκπαιδευμένες μονάδες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες και προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ανδρών, καθώς και στην κατάσχεση των 836 δενδρυλλίων, μαζί με άλλα ευρήματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό προανάκριση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο εμπλοκής επιπλέον προσώπων στο κύκλωμα και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την έκταση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια, γεγονός που υπογραμμίζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών στην αντιμετώπιση της παράνομης καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελένη Βατσινά: Στο “σκοτάδι” το Μεταφορικό Ισοδύναμο...

Αναφορά της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και τομεάρχη Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Αναφορά...

Έφυγε για πάντα από τα ελληνικά νερά...

Η άλλοτε ναυαρχίδα της ΑΝΕΚ ναυλώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες...

Ελένη Βατσινά: Στο “σκοτάδι” το Μεταφορικό Ισοδύναμο...

Αναφορά της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και τομεάρχη Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Αναφορά...

Έφυγε για πάντα από τα ελληνικά νερά...

Η άλλοτε ναυαρχίδα της ΑΝΕΚ ναυλώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 18 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ελένη Βατσινά: Στο “σκοτάδι” το Μεταφορικό Ισοδύναμο για την Κρήτη – Τριετής εμπαιγμός από την Κυβέρνηση

Αναφορά της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και τομεάρχη Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Αναφορά...

Έφυγε για πάντα από τα ελληνικά νερά το «Ελ. Βενιζέλος»

Η άλλοτε ναυαρχίδα της ΑΝΕΚ ναυλώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες...

Προϋπολογισμός ΕΕ: Δραστική περικοπή στα κονδύλια για τους αγρότες – Αντιδράσεις από τους φορείς

Οι κορυφαίες συνεταιριστικές οργανώσεις των ευρωπαίων αγροτών, Copa-Cogeca, χαρακτήρισαν...