Κρήτη: Οκτώ θέσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας – Ποιες περιοχές αφορά η νέα προκήρυξη

Ημερομηνία:

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» και προβλέπει συνολικά 155 θέσεις γιατρών του ΕΣΥ.

Σε επτά δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Κρήτης κατανέμονται οκτώ θέσεις ειδικευμένων γιατρών, στο πλαίσιο της νέας προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων της χώρας.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και προβλέπει συνολικά 155 θέσεις γιατρών του ΕΣΥ, εκ των οποίων οι 143 αποτελούν επαναπροκήρυξη άγονων θέσεων από προηγούμενες διαδικασίες του 2026.

Στην Κρήτη, οι θέσεις αφορούν δομές και στους τέσσερις νομούς, με τις περισσότερες να κατανέμονται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, οι θέσεις που εγκρίθηκαν για την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης κατανέμονται ως εξής:

Χανιά: 4 θέσεις

– Κέντρο Υγείας Χώρας Σφακίων: 1 θέση Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Α΄.
– Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιόχωρας: 1 θέση Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Διευθυντή.
– Κέντρο Υγείας Κισσάμου: 2 θέσεις Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Α΄ και Επιμελητή Β΄.

Ρέθυμνο: 2 θέσεις

– Κέντρο Υγείας Περάματος: 1 θέση Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Α΄.
– Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής: 1 θέση Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Α΄.

Ηράκλειο: 1 θέση

– Κέντρο Υγείας Χάρακα: 1 θέση Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Β΄.

Λασίθι – 1 θέση

– Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων: 1 θέση Παιδιατρικής, Επιμελητή Α΄.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας esydoctors.moh.gov.gr, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2026, στις 12:00, έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2026, στις 12:00.

Η νέα προκήρυξη είναι η πέμπτη κατά σειρά που περιλαμβάνει θέσεις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Το γεγονός ότι 143 από τις 155 θέσεις πανελλαδικά έχουν ήδη προκηρυχθεί χωρίς να καλυφθούν αναδεικνύει τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι στόχος είναι κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, αναγνωρίζοντας ότι παραμένουν δυσκολίες στην κάλυψη ορισμένων θέσεων.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να επαναπροκηρύσσει τις άγονες θέσεις, επιδιώκοντας την κάλυψη των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


 

Cretalive

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παραμένει το κρύο, επιμένουν οι βοριάδες –...

Με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και βοριάδες που...

Άτμισμα: Η μεγάλη παγίδα της «αθώας» νικοτίνης

Για πολλούς εφήβους, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί πλέον μέρος...

Παραμένει το κρύο, επιμένουν οι βοριάδες –...

Με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και βοριάδες που...

Άτμισμα: Η μεγάλη παγίδα της «αθώας» νικοτίνης

Για πολλούς εφήβους, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί πλέον μέρος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παραμένει το κρύο, επιμένουν οι βοριάδες – Πού αλλάζει ο καιρός την Κυριακή

Με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και βοριάδες που...

Βρετανικό “όχι” στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: “Κλειδωμένος” ο νόμος του 1963

Η βρετανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να τροποποιήσει τη νομοθεσία...

Άτμισμα: Η μεγάλη παγίδα της «αθώας» νικοτίνης

Για πολλούς εφήβους, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί πλέον μέρος...