Αδιόριστοι Πτυχιούχοι:Γ. Δημητριάδης κατά της Κυβέρνησης για το Brain Drain.

Ημερομηνία:

Μέρα με τη μέρα η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει με την ανεργία να έχει χτυπάει κόκκινο, με τους νέους ανθρώπους να μην μπορούν να βρουν δουλειά πουθενά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο ΣΕΒ την χρονική διάρκεια 2008-2015 έφυγαν από την Ελλάδα περίπου 500 χιλιάδες νέοι άνθρωποι, το 90% εξ αυτών είχε πτυχία μεταπτυχιακά και διδακτορικά Και ήταν υψηλά καταρτισμένοι.

Το πάθημα δεν μας έγινε μάθημα, τώρα το 2020 είμαστε ένα βήμα πριν το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα φυγής των νέων ανθρώπων ηλικίας 25-44 ετών στο εξωτερικό.

Είμαι εδώ σαν πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου πτυχιούχων για να χτυπήσω τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα τα οποία θα στηρίξουν ουσιαστικά τους νέους αυτούς ανθρώπους, ώστε να αποφευχθεί η φυγή αυτών των ανθρώπων σε χώρες του εξωτερικού.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι νέοι είναι το πιο βασικό δομικό και λειτουργικό συστατικό για κάθε χώρα, χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε, δεν μπορούμε να ελπίζουμε την ανάπτυξη και την εξέλιξη αυτού του τόπου.

Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, ένα μεγάλο ποσοστό από τους ανθρώπους που έφυγαν στο εξωτερικό δε σκοπεύει να γυρίσει πίσω και κάποια απ’ αυτούς σκέφτονται το μελλοντικό τους επαναπατρισμό υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αυτό θα μας πρέπει θα πρέπει να μας προβληματίσει

Ώς εκπρόσωπος των πτυχιούχων καλώ την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να προτείνει και να εφαρμόσει μέτρα στήριξης για τους νέους επιστήμονες αυτής της χώρας για να μη βρεθούμε για ακόμη αφορά στην δυσμενή σχέση να είμαστε απλοί θεατές σε ένα νέο επερχόμενο κύμα brain training.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Κανείς δεν μένει πίσω»: Πώς η Ισπανία...

Από λιοντάρια και ελέφαντες μέχρι λύκους, γύπες, άλογα και...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό...

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

«Κανείς δεν μένει πίσω»: Πώς η Ισπανία...

Από λιοντάρια και ελέφαντες μέχρι λύκους, γύπες, άλογα και...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό...

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Την Τρίτη στα Άνω Καλέσα η Δημοτική Χορωδία Μαλεβιζίου

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά υπόσχεται να χαρίσει η Δημοτική...

Τουρισμός: Οι προορισμοί που υποδέχθηκαν περισσότερους επισκέπτες

Η Κρήτη και τα Ιόνια Νησιά διευρύνουν τη δυναμική...

«Κανείς δεν μένει πίσω»: Πώς η Ισπανία έσωσε όλα τα ζώα από τις φωτιές

Από λιοντάρια και ελέφαντες μέχρι λύκους, γύπες, άλογα και...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό μελτέμι ήταν από τα πιο ακραία των τελευταίων 15 ετών

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...