Άδωνις Γεωργιάδης: Τι λέει για το περιστατικό με τον καρκινοπαθή στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ο 72χρονος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα, με τους γιατρούς να του γράφουν ένα φάρμακο το οποίο δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών του. Μετά από έναν αγώνα δρόμου, το φάρμακο βρέθηκε τελικά και η χημειοθεραπεία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, Τρίτη, ωστόσο την περασμένη Κυριακή ο ηλικιωμένος, μην αντέχοντας τους πόνους, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Με παρέμβασή του στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 72χορνου, σημείωσε:

«Επειδή ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ελλείψεως της ετοποσίδης, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φάρμακο φθηνό, των 11 ευρώ, υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει μέσω του ΙΦΕΤ παραγγελία άμεσα. Τώρα γίνεται κανονική εισαγωγή, έχει αποκατασταθεί πλήρως η έλλειψη».

Όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης:

«Είχαμε κλείσει στον ασθενή, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα, ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4/3. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε».

«Το PET SCAN είναι μια πολύ βαριά εξέταση, δεν υπάρχει σύστημα Υγείας που να έχει πληθώρα PET SCAN, αυτό δεν είναι τόσο πολύ εύκολο να γίνει. Κάποια μικρή αναμονή πάντα υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον υπουργό:

«Το φάρμακο θα το έπαιρνε ο ασθενής. Αν δεν το βρήκε μία φορά, βρέθηκε φάρμακο, κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκου, έχουμε κάνει εισαγωγή, έχουμε διορθώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την τιμή του».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ισπανία-Πορτογαλία οι μεγάλες κερδισμένες του πολέμου- Άλμα...

H Ελλάδα έχει μείνει λίγο πίσω αλλά οι τουριστικοί...

«Ξεχνάνε» να φύγουν: Παράδεισος για τους ψηφιακούς...

Δικτυώνονται μέσω social media και ψάχνουν από σπίτι μέχρι...

Ισπανία-Πορτογαλία οι μεγάλες κερδισμένες του πολέμου- Άλμα...

H Ελλάδα έχει μείνει λίγο πίσω αλλά οι τουριστικοί...

«Ξεχνάνε» να φύγουν: Παράδεισος για τους ψηφιακούς...

Δικτυώνονται μέσω social media και ψάχνουν από σπίτι μέχρι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Social media και ανήλικοι: Τι προβλέπει η νέα ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας

H συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Ελληνικό Κέντρο...

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντοπίστηκε τυχαία η ακριβής τοποθεσία του σπιτιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Πρόκειται για μια τυχαία ανακάλυψη που φωτίζει ωστόσο τα...