Άδωνις Γεωργιάδης: Τι λέει για το περιστατικό με τον καρκινοπαθή στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ο 72χρονος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα, με τους γιατρούς να του γράφουν ένα φάρμακο το οποίο δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών του. Μετά από έναν αγώνα δρόμου, το φάρμακο βρέθηκε τελικά και η χημειοθεραπεία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, Τρίτη, ωστόσο την περασμένη Κυριακή ο ηλικιωμένος, μην αντέχοντας τους πόνους, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Με παρέμβασή του στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 72χορνου, σημείωσε:

«Επειδή ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ελλείψεως της ετοποσίδης, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φάρμακο φθηνό, των 11 ευρώ, υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει μέσω του ΙΦΕΤ παραγγελία άμεσα. Τώρα γίνεται κανονική εισαγωγή, έχει αποκατασταθεί πλήρως η έλλειψη».

Όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης:

«Είχαμε κλείσει στον ασθενή, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα, ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4/3. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε».

«Το PET SCAN είναι μια πολύ βαριά εξέταση, δεν υπάρχει σύστημα Υγείας που να έχει πληθώρα PET SCAN, αυτό δεν είναι τόσο πολύ εύκολο να γίνει. Κάποια μικρή αναμονή πάντα υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον υπουργό:

«Το φάρμακο θα το έπαιρνε ο ασθενής. Αν δεν το βρήκε μία φορά, βρέθηκε φάρμακο, κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκου, έχουμε κάνει εισαγωγή, έχουμε διορθώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την τιμή του».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Τοπικές βροχές και ενισχυμένοι βοριάδες στην...

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και τοπικές βροχές προβλέπονται...

Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό πυθαρόδεντρο στο Θραψανό

Η φωτισμένη και γραφική πλατεία του χωριού άρχισε να...

Καιρός: Τοπικές βροχές και ενισχυμένοι βοριάδες στην...

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και τοπικές βροχές προβλέπονται...

Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό πυθαρόδεντρο στο Θραψανό

Η φωτισμένη και γραφική πλατεία του χωριού άρχισε να...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: Τοπικές βροχές και ενισχυμένοι βοριάδες στην Κρήτη το Σάββατο – Ανοιχτό το σκηνικό των Χριστουγέννων

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και τοπικές βροχές προβλέπονται...

Νεκρό ένα παιδί από τον Δανό δότη στην Ελλάδα – Εφιάλτης δίχως τέλος για 11 οικογένειες

Οι επιστήμονες τονίζουν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και...

Ο Tραμπ σχεδιάζει διάσπαση της ΕΕ, λέει δημοσίευμα

Οι 4 χώρες που προσπαθεί να πείσει να αποχωρήσουν. Σεισμό...

Ποιοι βιώνουν βαθύτερη μοναξιά τα Χριστούγεννα

Για πολλούς ανθρώπους, τα Χριστούγεννα δεν είναι περίοδος χαράς...