Αεροδρόμιο Ηρακλείου: “Πετούν” οι αφίξεις τουριστών – Μία ανάσα από τα 2 εκατομμύρια

Το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού φαίνεται πως έχει ήδη κερδίσει η Κρήτη μετά από δύο χρόνια πανδημίας και λήψης αυστηρών μέτρων εξαιτίας του κορωνοιου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Ράδιο Κρήτη ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, από την έναρξη της τουριστικής σεζόν μέχρι και τις 9 Αυγούστου φέτος καταγράφεται, μία αύξηση του 5 με 6% στις αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό σε σχέση με τις αφίξεις που έγιναν το αντίστοιχο διάστημα το 2019.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, φέτος από την έναρξη της τουριστικής σεζόν μέχρι και 9 Αυγούστου είχαν αφιχθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” 1.954.516 επιβάτες όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2019 είχαμε ένα 1.981.496.

Η τουριστική χρόνια για την Κρήτη εξελίσσεται, σύμφωνα με πολλούς, με τον καλύτερο τρόπο αφού χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνον τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου κατέφθασαν 692.591 τουρίστες.

Αναφορικά με την κίνηση που καταγράφεται εν oψει του Δεκαπενταύγουστου ο αερολιμενάρχης σημειώνει πως “στο αεροδρόμιο δεν προστίθενται αλλά ούτε και αφαιρούνται πτήσεις, παρατηρείται όμως μία αύξηση στις πληρότητες στις πτήσεις εσωτερικού”. Πολλές φορές όπως σημειώνει ο αερολιμενάρχης, τα αεροπλάνα έρχονται γεμάτα.

Αυξημένη κίνηση και στο Λιμάνι

Αυξημένη όμως είναι και η κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ένωσης προσωπικού λιμενικού σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης, αυτές τις ημέρες τα πλοία που καταφθάνουν στο λιμάνι έρχονται με πληρότητα έως και 80% ενώ όσο Πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος η πληρότητα δεν αποκλείεται να φτάσει και το 100%.

Όπως συμπληρώνει ο κ. Σφακιανάκης μόνον κατά το μήνα Ιούλιο στο λιμάνι του Ηρακλείου έφτασαν 183. 874 επιβάτες με 163 πλοία.https://www.ekriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.