Αγανάκτηση δασκάλων στο Ηράκλειο: “Παρακαλούσαμε να μας αφήσουν να κλείσoυμε το σχολείο”

Ημερομηνία:

Αγανακτισμένοι οι εκπαιδευτικοί δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο ζητούν ανθρώπινες διαδικασίες σχετικά με το κλείσιμο σχολείων σε περιπτώσεις ανάγκης.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αποκλειστικά στα Παραπολιτικά Κρήτης, σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας στις αρχές Φεβρουαρίου, είχαν νοσήσει από τη γρίπη οι μισοί μαθητές και ο δήμος δεν τους άφηνε να κλείσουν το σχολείο!

Οι δάσκαλοι έκαναν έκκληση στο δήμο καθημερινά, τονίζοντας πως από τους 370 μαθητές, έλειπαν περίπου οι 185 και ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ζητώντας να κλείσει για λίγες μέρες το σχολείο ώστε να επανέλθουν οι μαθητές.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, μέσα στην εβδομάδα εκείνη, όταν συνέρχονταν ελάχιστα κάποιοι μαθητές, επέστρεφαν στις σχολικές αίθουσες, με αποτέλεσμα να κολλήσουν άλλους μαθητές και να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Αναπόφευκτα, όπως τονίζουν στα Παραπολιτικά Κρήτης οι εκπαιδευτικοί, το γεγονός της απουσίας των μισών μαθητών είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνονται μαθήματα εκείνη τη βδομάδα, δηλαδή προσέρχονταν στις τάξεις καθηγητές και μαθητές χωρίς το περιθώριο να διδαχθεί ύλη. Πιο συγκεκριμένα, ενώ σε γενικές γραμμές τα τμήματα αποτελούνται από 24 μαθητές, εκείνη την εβδομάδα υπήρχαν τμήματα – ειδικά της πρώτης και της τετάρτης- που έμεναν ανοιχτά με μόνο 5 μαθητές!

Η απάντηση του δήμου στις εκκλήσεις του σχολείου, ήταν ότι για να κλείσει το σχολείο θα πρέπει να απουσιάζει το 60% των μαθητών, και δεν έδινε την άδεια όσο απουσίαζε το 50 με 55%.

Οι δάσκαλοι ζητούν επαναπροσδιορισμό αυτού του συστήματος, με προϋποθέσεις ανάλογες του πληθυσμού του κάθε σχολείου. Όπως τονίζουν, «Δεν είναι δυνατόν από τους σχεδόν 400 μαθητές μας, να λείπουν άρρωστοι οι μισοί και το σχολείο να παραμένει ανοιχτό. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται πριν αναρρώσουν πλήρως τα παιδιά και να κολλάνε τα υπόλοιπα, να κινδυνεύουν δάσκαλοι που ίσως ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και να μην κλείνει για 3 μέρες το σχολείο ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Ποιος θα μας ακούσει; Ποιος θα ενδιαφερθεί»;

Ανησυχητικό παράλληλα είναι το γεγονός, όπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί, ότι γονείς παιδιών, ΓΙΑΤΡΟΙ γονείς, δεν εμβολίαζαν τα παιδιά τους για τη γρίπη, και τα πήγαιναν στο σχολείο κανονικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που οι μισοί μαθητές του σχολείου νοσούσαν και κολλούσαν ο ένας τον άλλο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στις 21 Σεπτεμβρίου έρχεται το 11ο Διεθνές...

Από 21/9 έως 11/10 διακεκριμένοι γλύπτες θα δημιουργούν στο...

Στην παρουσίαση της νέας εφαρμογής για γρήγορη...

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Στην παρουσίαση της νέας...

Στις 21 Σεπτεμβρίου έρχεται το 11ο Διεθνές...

Από 21/9 έως 11/10 διακεκριμένοι γλύπτες θα δημιουργούν στο...

Στην παρουσίαση της νέας εφαρμογής για γρήγορη...

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Στην παρουσίαση της νέας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Δήμος Χανίων στην Ημέρα Ελληνικών Πόλεων του CIVINET, στο πλαίσιο του CIVITAS Forum 2026

Στην Ημέρα Ελληνικών Πόλεων, που διοργάνωσε το CIVINET Greece–Cyprus...

Διεθνές επίκεντρο του SUP ο Άγιος Νικόλαος

Περισσότεροι από 200 αθλητές από 20 και πλέον χώρες...

Στις 21 Σεπτεμβρίου έρχεται το 11ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής από το Δήμο Ηρακλείου

Από 21/9 έως 11/10 διακεκριμένοι γλύπτες θα δημιουργούν στο...

Το θέατρο αλλιώς: Η πρώτη Θεατρική Λέσχη στην πόλη μας από τον Θεατρικό Περίπλου

Με πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το 2026–27 το «Όσα...