Άγιος Νικόλαος:Δωρεά της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε.» προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το συμβόλαιο δωρεάς της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε.» προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα προς το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ.) του Τμήματος Χημείας, αγροτικού ακινήτου έκτασης 12,240.32 τ.μ. στη θέση Πύργος του οικισμού Φινοκαλιά υπογράφηκε το βράδυ της Πέμπτης (30/7) στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου στον κινηματοθέατρο «Χριστίνα».

“Με την πράξη αυτή, τέθηκε επίσημα η σφραγίδα για την αναγνώριση του σταθμού του Φινοκαλιά, ως ουσιαστική δομή του Πανεπιστημίου Κρήτης- τόνισε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, εξαίροντας την συνεργασία του ιδρύματος με την εταιρεία “Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε” και συγκεκριμένα με την οικογένεια Λεμπιδάκη.

Όπως έκανε γνωστό,ο Δήμος Αγίου Νικολάου, έχει ήδη από καιρό ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία ενός σύγχρονου παρατηρητηρίου, με την ανακατασκευή του παλιού σχολείου του Φινοκαλιά που έχει ενταχθεί στο Leader, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο έργο θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του χρόνου. Παράλληλα σύμφωνα με την ενημέρωση, έχουν διασφαλιστεί τα χρήματα για την σύνταξη μελέτης και την δημιουργία ξενώνα στο ίδιο ακίνητο, δομή που θα δώσει την δυνατότητα σε επιστήμονες απ όλο τον κόσμο, να επισκέπτονται τον σταθμό και να παραμένουν στον χώρο που θα δημιουργηθεί προκειμένου να εκπονούν τις εργασίες τους.

Ο κ. Ζερβός, δηλώνοντας ότι ο Δήμος επιθυμεί την συνέχιση της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τόνισε ότι άμεσα θα πρέπει να συζητηθούν με την νέα πρυτανική αρχή τα θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των σχολών “Δια Βίου Μάθησης” καθώς και των “summer schools” στην περιοχή, θέτοντας σε τροχιά υλοποίησης απόφαση του 2017 του Πανεπιστημίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.