Άγιος Νικόλαος:Οδηγίες Εκλογών από τον συνδυασμό #στην_πράξη

Πως ψηφίζουμε στις φετινές δημοτικές εκλογές

Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού μας #στην_πράξη την Κυριακή 17/09 και ώρα 19:00 στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ, στην οποία θα χαρούμε πολύ να είστε κοντά μας, θεωρούμε χρήσιμες μερικές οδηγίες για τον τρόπο που ψηφίζουμε στις φετινές δημοτικές εκλογές.

 Σε αντίθεση με το 2019 τα ψηφοδέλτια είναι ενιαία, κάθε ψηφοδέλτιο θα συμπεριλαμβάνει τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Υποψήφιους Προέδρους ή Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας. Κάθε Δημοτική Κοινότητα θα διαθέτει το δικό της ψηφοδέλτιο. Δεν υπάρχουν πλέον ανεξάρτητα ψηφοδέλτια για της Δημοτικές κοινότητες.

 Δηλαδή, ο δημότης που ψηφίζει στον Άγιο Νικόλαο θα πάρει στα χέρια του ένα ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τους υποψήφιους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου. Ενώ ο πολίτης που ψηφίζει στον Βρουχά θα πάρει ένα ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει επίσης όλους τους Υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους και μόνο τον Υποψήφιο πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βρουχά.

 Πάλι σε αντίθεση με το 2019, το κεντρικό ψηφοδέλτιο ΔΕΝ χωρίζεται σε δημοτικές ενότητες (Άγιος Νικόλαος, Νεάπολη, Βραχάσι). Όλοι οι δημότες του Δήμου Αγίου Νικολάου έχουν το ίδιο ψηφοδέλτιο όσον αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους, άρα δεν ισχύουν οι περιορισμοί, που ίσχυαν.

 Κάθε δημότης μπορεί να ψηφίσει μέχρι 4 Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι μπορεί να είναι όλοι από το Βραχάσι ή από τη Νεάπολη ή από τον Άγιο Νικόλαο ή ανακατεμένοι όπως επιθυμεί ο καθένας χωρίς χωρικούς περιορισμούς. 4 σταυροί αριστερά των ονομάτων.

 Στα μονοεδρικά συμβούλια ακόμα κι αν είναι μόνο ένας ο υποψήφιος πρέπει να μπει υποχρεωτικά σταυρός στα αριστερά του ονόματος του (επιπλέον των 4 του κεντρικού ψηφοδελτίου). Δηλαδή ο δημότης που ψηφίζει π.χ. στο Λούμα θα μπορεί να βάλει έως 4 σταυρούς στους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους που έχει επιλέξει κι έναν σταυρό στην υποψήφια Πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Λούμα του συνδυασμού.

 Στις τοπικές Κοινότητες που εκλέγουν τοπικά συμβούλια (τριμελή και πάνω) ο δημότης βάζει έως 4 σταυρούς στους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και μέχρι 2 σταυρούς στους Υποψήφιους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας (π.χ. Νεάπολη, Ελούντα, Έξω Λακώνια)

 Στις περιπτώσεις που ένας πολίτης επιθυμεί να ψηφίσει μόνο Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους ή μόνο Υποψήφιους Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας, η ψήφος προσμετράται στο σύνολο των ψηφοδελτίων του συνδυασμού.

Με αυτές τις σκέψεις επιθυμούμε να σας παροτρύνουμε να προσέλθετε στις 8 Οκτωβρίου στις κάλπες.

Οι εκλογές είναι η εορτή της Δημοκρατίας. Η εκπροσώπηση είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας.

Δεσμευόμαστε η επιλογή σας στον συνδυασμό μας να δώσει αξία στον τόπο #στην_πράξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.