Άγιος Νικόλαος :Συνάντηση με τον Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός

Ημερομηνία:

Γόνιμη και άκρως ενδιαφέρουσα, χρακτήρισε την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τον Γενικό Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, με τον οποίο συζήτησαν πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα της ευρύτερης περιοχής του δήμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζερβός, μετά το πέρας της συνάντησης υπογράμμισε ότι θεωρεί σημαντικό το γεγονός, ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, ο Γ.Γ να επισκέπται τον δήμο Αγίου Νικολάου, αλλά και άλλους δήμους του νησιού στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του.

“Μας δόθηκε η ευκαιρία – έκανε γνωστό – να συζητήσουμε πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα, θέματα που σχετίζονται με τα σχέδια πόλεως των πέντε οικισμών στην περιοχή μας, που είναι σε εξέλιξη ήδη από το 1993 και έχουν “κρεμάσει”, ζητήματα σχετικά με την απαλλοτρώση του οικοπέδου ανατολικά του νοσοκομείου, καθώς και ζητήματα αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνταξης του Προεδρικού Διατάγματος για την αλλαγή των όρων δόμησης στην Νεάπολη.

Σε επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξει επαφή με τον Γ.Γ είτε στον δήμο, είτε στο υπουργείο, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των θεμάτων που συζητήθηκαν στον δήμο.

Ο Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, σε δηλώσεις του, τόνισε: “Συζητήσαμε με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τα ζητήματα που αφορούν στον πολεοδομικό σχεδιασμό, σε μία προσπάθεια να καταγραφούν οι άμεσες ανάγκες. Ο δήμαρχος έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων, ενώ από την δική μου την πλευρά, δεσμεύομαι να εξετάσω αυτά τα ζητήματα και να επανέλθω σύντομα, έχοντας να προτείνω λύσεις που θα μπορέσουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό, που μου έθεσε ο δήμαρχος, είναι οι προβληματισμοί που υπάρχουν σχετικά με τα δίκτυα υποδομής και την εξασφάλιση χρηματοδότησης που χρειάζεται για να βελτιωθεί τόσο η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, όσο και οι μελοντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή.

Όσο περνάει από το χέρι μου και σε συννενόηση με το πράσινο ταμείο που είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει το υπουργείο μας, θα δω τι μπορεί να γίνει με το θέμα αυτό. Εχω κάνει μια πρώτη επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και θα του μεταφέρω σκέψεις που συζήτησα σήμερα με τον δήμαρχο. Ο περιφερειάρχης είναι πολύ θετικός, στα θέματα της ανάπτυξης και στα θέματα των υποδομών και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη της περιοχής”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μανώλης Μενεγάκης: Μέλημά μας η ανάπτυξη του...

Διετία με ισχυρό αποτύπωμα έργων και παρεμβάσεων – Θέσαμε...

Λασίθι:Νέα «Πράσινη Αποστολή» της πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης των...

Μανώλης Μενεγάκης: Μέλημά μας η ανάπτυξη του...

Διετία με ισχυρό αποτύπωμα έργων και παρεμβάσεων – Θέσαμε...

Λασίθι:Νέα «Πράσινη Αποστολή» της πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης των...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πιέσεις σε παραγωγή και τιμές – Δύσκολη χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης

Η μειωμένη παραγωγή πιέζει φέτος τα έσοδα για τους...

Βράβευση διακεκριμένων Κρητών επιστημόνων από τον Σύνδεσμο Κρητών Επιστημόνων στην Αθήνα

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Εμμανουήλ Σφακιανάκη (Χανιά), Γεώργιο Πατούλη...

Δάσκαλε που δίδασκες: Οι γιατροί μας λένε να κάνουμε το αντιγριπικό αλλά εκείνοι δεν εμβολιάζονται

Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Από τον Οκτώβριο,...

H 2η καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2026 σύμφωνα με το TripAdvisor, είναι στην Κρήτη

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα παγκοσμίως, η TripAdvisor δημοσίευσε τη...