Άγιος Νικόλαος: Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα εφαρμοστεί η πρωτοποριακή μέθοδος του Eye Radar στους μαθητές

Άγιος Νικόλαος: Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα εφαρμοστεί η πρωτοποριακή μέθοδος του Eye Radar στους μαθητές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/6) στο Δήμο Αγίου Νικολάου, η πρώτη συνάντηση της επιτροπής που έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθούν, οι προτάσεις της επιστημονικής ομάδας (Eye Radar) με επικεφαλής τον Δρ. Ιωάννη Ασλανίδη,  ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχε προτείνει στον Δήμο την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα αξιολόγησης σε παιδιά – μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν  μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία) και με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων να υπερβούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην συνάντηση, παρευρέθηκαν τα μέλη της επιτροπής :. κ. Αντωνία Γεωργουλιού – Οικονομάκη (παιδίατρος) – Δημοτικός Σύμβουλος,  ο κ. Γιώργος Καλογεράκης (ιατρός) – Δημοτικός Σύμβουλος, ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Κατερίνα Σπυροπούλου, ο πρόεδρος της ΣΕΔΕΔΑΝ – πρόεδρος της Τ.Κ Αγίου Νικολάου κ. Βασίλης Ορφανάκης καθώς και εκπρόσωποι της ομάδας που θα εφαρμόσουν την συγκεκριμένη μέθοδο στα παιδιά των σχολείων του δήμου σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ 

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, διευκρίνισε ότι στην παραπάνω συνάντηση, συζητήθηκαν γραφειοκρατικά κυρίως ζητήματα, ενώ υπήρξε λεπτομερειακή καταγραφή στόχων και δράσεων (αριθμός συμμετεχόντων – χρονική διάρκεια υλοποίησης της δράσης κ.α) .

Με την σύμφωνη γνώμη των μελών της επιτροπής, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η εφαρμογή της προτεινόμενης μεθόδου κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά με αναγνωστικές δυσκολίες ν΄ αξιολογηθούν με τον κατάλληλο τρόπο και να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη. 

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή, καταγράφηκαν οι ανάγκες ειδικών χώρων όπου η επιστημονική ομάδα , θα πραγματοποιεί στο εξής, συναντήσεις με γονείς και μαθητές, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η έκδοση ενημερωτικών εντύπων για την πληρέστερη ενημέρωση των οικογενειών, καθώς και η συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, ώστε να υπάρξει η ενδεδειγμένη ενημέρωση.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Δ.Σ, θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με την Δ/ντρια του ΚΕΔΑΣΥ, δεδομένου ότι με την διάθεση κατάλληλων χώρων, η σημαντική αυτή δομή, θα μπορέσει να λειτουργήσει αποδοτικότερα (χώρος φιλοξενίας, περισσότεροι εξεταζόμενοι, έκδοση πιστοποιητικών), προς όφελος των οικογενειών, αλλά πρωτίστως των ίδιων των παιδιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.