Airbnb: Πάνω από ένα εκατομμύριο κρατήσεις καταγράφηκαν στις 8 Ιουλίου

Ημερομηνία:

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ενοικίασης χώρων διαμονής Airbnb ανακοίνωσε την Τρίτη (14/7) ότι κατέγραψε περισσότερες από ένα εκατομμύριο κρατήσεις παγκοσμίως στις 8 Ιουλίου. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένδειξη ανάκαμψης έπειτα από την κάμψη των κρατήσεων που καταγράφηκε στη διάρκεια της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ένα μεγάλο τμήμα των κρατήσεων αφορά ταξίδια που θα αρχίσουν πριν ή στις 7 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, καταγράφοντας το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου κρατήσεων για πρώτη φορά μετά τις 3 Μαρτίου.

Η Airbnb απέδωσε τις κρατήσεις στη ζήτηση που προκλήθηκε μετά τον εγκλεισμό που προκάλεσαν τα περιοριστικά μέτρα, με τις πιο οικονομικά συμφέρουσες και σε κοντινούς προορισμούς επιλογές να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων.

Η εταιρεία ενοικίασης δέχθηκε ισχυρή οικονομική πίεση από την αδύναμη ζήτηση των υπηρεσιών της, καθώς χιλιάδες τουρίστες ακύρωσαν τα σχέδια που είχαν για τις διακοπές τους, τα επιχειρηματικά τους ταξίδια, αλλά και τις επισκέψεις που θα πραγματοποιούσαν στις οικογένειές τους εξαιτίας της πανδημίας, με συνέπεια την αναστολή δράσεων προώθησης των υπηρεσιών της για τη χρονιά που διανύουμε, αλλά και την περικοπή περίπου του 25% των υπαλλήλων της.

ethnos.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ισχυρά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το...

Δυναμικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2027 με...

Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές –...

Ποιοι παίρνουν έως 800 ευρώ και ποιοι δύο ενοίκια....

Ισχυρά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το...

Δυναμικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2027 με...

Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές –...

Ποιοι παίρνουν έως 800 ευρώ και ποιοι δύο ενοίκια....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Χωρίς ρεύμα αύριο δεκάδες περιοχές – Δείτε πού και ποιες ώρες

Χωρίς ρεύμα αύριο δεκάδες περιοχές και στους τέσσερις νομούς...

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους – Επεισόδια σε Παρίσι και Λυών

Σε κλίμα οξείας κοινωνικής και πολιτικής έντασης διεξήχθησαν την...

Πρόωρος καταρράκτης: Γιατί εμφανίζεται στους νέους – Πόσο επηρεάζουν το στρες και οι οθόνες

Θεωρείται ασθένεια των ηλικιωμένων, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να...

Social media: Σε εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2027 το όριο ηλικίας – Mηχανισμό επαλήθευσης ζητά η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ζήτησε από τις πλατφόρμες να παρουσιάσουν στις...