Αίτημα του Δημάρχου Πλατανιά κου Γιάννη Μαλανδράκη για αποζημίωση καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων

Ημερομηνία:

Αίτημα του Δημάρχου Πλατανιά κου Γιάννη Μαλανδράκη για αποζημίωση καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων, λόγω μειωμένης παραγωγής από ακραία καιρικά φαινόμενα”

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Γιάννης Μαλανδράκης, με έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού, ζητά την αποζημίωση των καστανοπαραγωγών του Νομού Χανίων, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προέκυψαν στο φυτικό κεφάλαιο των καστανιών αλλά και στην παραγωγή καστάνων.
Όπως αναφέρει ο κος Μαλανδράκης, ”…έπειτα από έγγραφο των καστανοπαραγωγικών συνεταιρισμών του Νομού, οι οποίοι ανέφεραν μείωση της παραγωγής κάστανων και του εμπορεύσιμου προϊόντος λόγω των υψηλών θερινών θερμοκρασιών και της παρατεταμένης ανομβρίας και ζητούσαν την έγκαιρη διαπίστωση του προβλήματος, αποστείλαμε αίτημα στον ΕΛΓΑ για την άμεση γνωμάτευση από γεωτεχνικούς στα χωριά που πλήττονται από την καταστροφή της παραγωγής ώστε να τύχουν αποζημίωσης από τον αρμόδιο φορέα. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την αποζημίωση τους…” καταλήγει ο κ. Μαλανδράκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Αλκυόνη Παπαδάκη στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων,...

Σε έναν χώρο που φιλοξενεί τόσες διαφορετικές διαδρομές ζωής,...

1ου Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Χανίων : Στρογγυλό...

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 | 19:30–21:30 ΚΑΜ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής...

Η Αλκυόνη Παπαδάκη στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων,...

Σε έναν χώρο που φιλοξενεί τόσες διαφορετικές διαδρομές ζωής,...

1ου Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Χανίων : Στρογγυλό...

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 | 19:30–21:30 ΚΑΜ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρευνα-καμπανάκι: Η ζάχαρη μαζί με αντιβιοτικά μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε επικίνδυνες λοιμώξεις

Η κατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια θεραπείας με αντιβιοτικά...

Η συνάντηση του Νίκου Καζαντζάκη με τον Κωνσταντίνο Καβάφη

Όπως αυτή φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Πρωία, στις 15 Απριλίου...