Αίτημα του Δημάρχου Πλατανιά κου Γιάννη Μαλανδράκη για αποζημίωση καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων

Ημερομηνία:

Αίτημα του Δημάρχου Πλατανιά κου Γιάννη Μαλανδράκη για αποζημίωση καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων, λόγω μειωμένης παραγωγής από ακραία καιρικά φαινόμενα”

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Γιάννης Μαλανδράκης, με έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού, ζητά την αποζημίωση των καστανοπαραγωγών του Νομού Χανίων, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προέκυψαν στο φυτικό κεφάλαιο των καστανιών αλλά και στην παραγωγή καστάνων.
Όπως αναφέρει ο κος Μαλανδράκης, ”…έπειτα από έγγραφο των καστανοπαραγωγικών συνεταιρισμών του Νομού, οι οποίοι ανέφεραν μείωση της παραγωγής κάστανων και του εμπορεύσιμου προϊόντος λόγω των υψηλών θερινών θερμοκρασιών και της παρατεταμένης ανομβρίας και ζητούσαν την έγκαιρη διαπίστωση του προβλήματος, αποστείλαμε αίτημα στον ΕΛΓΑ για την άμεση γνωμάτευση από γεωτεχνικούς στα χωριά που πλήττονται από την καταστροφή της παραγωγής ώστε να τύχουν αποζημίωσης από τον αρμόδιο φορέα. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την αποζημίωση τους…” καταλήγει ο κ. Μαλανδράκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Την Τρίτη 01/09, με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Σταυραετοί» και...

Πανικός σε πτήση από Χανιά για Θεσσαλονίκη:...

Επεισοδιακή ήταν η πτήση από τα Χανιά προς τη...

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Την Τρίτη 01/09, με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Σταυραετοί» και...

Πανικός σε πτήση από Χανιά για Θεσσαλονίκη:...

Επεισοδιακή ήταν η πτήση από τα Χανιά προς τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάνω από 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός το 2027 – Τα πιθανά σενάρια

Την αύξηση προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Μελετάται να...

Αν το 1997 ήταν 2026

Τη θυμάμαι εκείνη την ημέρα. Σαν σήμερα, το 1997....

Και δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη: Από την Μεσαρά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο ασθενής

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές του νησιού. Σε αυξημένη ετοιμότητα...