Aκόμα τέσσερις νεκροί σε λίγες ώρες – 67 τα θύματα στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Τέσσερις ακόμα συμπολίτες μας κατέληξαν από τον κορωνοϊό από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Έτσι, ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 67.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Σωτηρία» και ΑΧΕΠΑ.

Δέκα νεκροί την Παρασκευή

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό μέσα σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων σε 63.

Θυμίζουμε πως ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Παρασκευή πως υπάρχουν στη χώρα μας 1.613 κρούσματα κοροναϊού.

Στα συνολικά κρούσματα περιλαμβάνονται και 119 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο πλοίο που βρίσκεται σε καραντίνα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνολικά 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Επιπλέον 11 άτομα αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Παράλληλα, έχουν διενεργηθεί 22.437 εργαστηριακά τεστ.

Όσον αφορά στους θανούντες, μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Γιατί είναι κρίσιμος ο Απρίλιος

“Ο επόμενος μήνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος” προειδοποίησε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Νίκος Σύψας όσον αφορά στη διασπορά του κοροναϊού.

«Η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας πιστεύουμε ότι θα έρθει μέσα με τέλος Απριλίου», τόνισε.

«Τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου αν δεν τα τινάξουμε όλα τώρα στον αέρα θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ελάφρυνση των μέτρων» σημείωσε ο λοιμοξιωλόγος στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, αν βγάλουμε το μήνα, θα είναι τα πράγματα πολύ πιο εύκολα ακόμη κι αν έρθει δεύτερο κύμα του ιού το φθινόπωρο, με πολίτες που θα έχουν αντισώματα, με αποτελεσματικά φάρμακα στη φαρέτρα μας, και πολύ καλύτερα ετοιμασμένοι.

Για το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων μετακίνησης σχολίασε ότι «κάθε μετακίνηση είναι πιθανή διασπορά στη φάση που βρισκόμαστε, κάθε περιορισμός μετακίνησης είναι καλοδεχούμενος».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θρίλερ με βρέφος στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη δικηγόρος...

Δίωξη για εμπορία ανθρώπων. Ένας 48χρονος μαζί με μία 20χρονη...

Μεσόγειο «ψηφίζουν» οι Ευρωπαίοι: Ταξίδια με «πυξίδα»...

Η νότια Ευρώπη αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της σεζόν. Ισχυρή...

Θρίλερ με βρέφος στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη δικηγόρος...

Δίωξη για εμπορία ανθρώπων. Ένας 48χρονος μαζί με μία 20χρονη...

Μεσόγειο «ψηφίζουν» οι Ευρωπαίοι: Ταξίδια με «πυξίδα»...

Η νότια Ευρώπη αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της σεζόν. Ισχυρή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θρίλερ με βρέφος στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη δικηγόρος και 20χρονη μητέρα

Δίωξη για εμπορία ανθρώπων. Ένας 48χρονος μαζί με μία 20χρονη...

Ηράκλειο: Την Τρίτη η κηδεία της Λουίζας Καλοκαιρινού – Η επιθυμία της οικογένειάς της

Βαρύ πένθος για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Την απώλεια...

Μεσόγειο «ψηφίζουν» οι Ευρωπαίοι: Ταξίδια με «πυξίδα» την ασφάλεια και το χαμηλό κόστος

Η νότια Ευρώπη αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της σεζόν. Ισχυρή...

Κρήτη: Επίσημα στην Αγυιά η δομή υποδοχής μεταναστών – Υπεγράφη η σύμβαση με το Υπουργείο

Σύμβαση παραχώρησης ακινήτου για τη λειτουργία Περιφερειακής Υπηρεσίας Υποδοχής...