Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας το σουβλάκι – Λουκέτα και απολύσεις στα σουβλατζίδικα

Ημερομηνία:

Η ακρίβεια κάνει το σουβλάκι… είδος πολυτελείας. Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες εστίασης.
Το δημοφιλές φαγητό των φτωχών, των φοιτητών, των ξενύχτηδων, των εξαντλημένων από τη δουλειά που θέλουν κάτι γρήγορο να φάνε και να πέσουν να κοιμηθούν βάζει στο μάτι… η ακρίβεια.

Το σουβλάκι μετατρέπεται σιγά – σιγά σε είδος πολυτελείας, τη στιγμή μάλιστα που έχει και Μουντιάλ και οι παρέες μαζεύονται στα σπίτια για να δουν το παιχνίδι. Η παραγγελία όμως στο σουβλατζίδικο -αν γίνει- είναι πια μικρή και «μετρημένη», οι μερίδες πατάτες «για τη μέση» τείνουν να αποκτήσουν τιμή… αστακομακαρονάδας.

Οι τιμές των πρώτων υλών που έχουν εκτοξευτεί αδειάζουν σιγά – σιγά το «ένα με από όλα» και δεν είναι λίγα τα σουβλατζίδικα που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις θέσεις εργασίας και την τοπική οικονομία.

«Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπετε κάθε μέρα τι γίνεται», ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο επιχειρηματίας Κώστας Ζηγούρης.

Ενδεικτικό του ύψους των ανατιμήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και μετακυλίονται στους καταναλωτές είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο η τιμή στο χοιρινό καλαμάκι αυξήθηκε από 1,8 ευρώ στα 2,20 ευρώ.

Σε λίγο δεν θα μπορούμε να έχουμε καταλόγους, διότι δεν θα ξέρουμε αν τον επόμενο μήνα οι τιμές θα είναι ίδιες, λέει χαρακτηριστικά επιχειρηματίας.

Στα ύψη η τιμή ενός τυλιχτού
Όπως λένε οι καταναλωτές, για μια τετραμελή οικογένεια, χρειάζονται πλέον τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για τυλιχτά και αναψυκτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το συναντά κανείς στην Κρήτη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54€, ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ.

Πατάτες τηγανιτές… όπως αστακός
Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και οι πατάτες, έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές.

«Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον» λένε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA οι καταναλωτές.

Το μέλλον δε για το λατρεμένε φαγητό των Ελλήνων προοιωνίζεται δυσοίωνο, αφού οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά -αφού αδυνατούν πλέον να απορροφήσουν το κόστος- θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς...

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς...

Στα 100.000 ευρώ το τίμημα για τα...

Πού κινούνταν οι τιμές τους, λίγο πριν αποσυρθούν από...

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς...

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς...

Στα 100.000 ευρώ το τίμημα για τα...

Πού κινούνταν οι τιμές τους, λίγο πριν αποσυρθούν από...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαλεβίζι: Επισκέψεις Αντιδημάρχων στις Δημοτικές Κοινότητες Κορφών και Ροδιάς

Τις Δημοτικές Κοινότητες Κορφών και Ροδιάς επισκέφθηκαν οι Αντιδήμαρχοι...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ενισχύει την ενεργειακή της αυτονομία και ασφάλεια

Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Την καθιερωμένη εβδομαδιαία...