Ακρίβεια: Φωτιά έχουν πάρει τα καύσιμα

Ημερομηνία:

Eκτός ελέγχου βρίσκονται πλέον οι ανατιμήσεις στα καύσιμα κίνησης, οδεύοντας προς τα 3 ευρώ, με την αμόλυβδη να ξεπερνά και τα 2,5 ευρώ το λίτρο και την τιμή του diesel να σπάει το φράγμα των 2 ευρώ πανελλαδικά, ενώ η θερινή περίοδος έχει ξεκινήσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες (13.6 – Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων) η μέση πανελλαδική τιμή:

– Της αμόλυβδης διαμορφώνεται σε 2,408 ευρώ/λίτρο, αύξηση της τάξης του 49% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

– Του diesel (πετρέλαιο κίνησης) ανέρχεται σε 2,035 ευρώ/λίτρο, αύξηση της τάξης του 51,75% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο.

Στους δε «ακριβούς» Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέρχεται σε 2,608 και 2,529 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα, ενώ η μέση τιμή του diesel σκαρφάλωσε στα 2,164 και 2,115 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα.

Και βέβαια πρόκειται για μέσες τιμές σε επίπεδο επικράτειας και νομών, ενώ ήδη στην αντλία οι τιμές της αμόλυβδης είναι σημαντικά υψηλότερες, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν πάρει τον δρόμο προς τα 3 ευρώ:

– Νομαρχία Αθήνας: έως και 2,559

– Ανατολικής Αττικής: έως και 2,519

– Δυτικής Αττικής: έως 2,559

– Πειραιώς: 2,750 (Κύθηρα), 2,587 (Σπέτσες)

– Κυκλάδων: 2,8 (Μήλος), 2,795 (Φολέγανδρος), 2,790 (Αμοργός), 2,760 (Αντίπαρος), 2,755 (Μύκονος), 2,749 (Σαντορίνη)

– Δωδεκανήσου: 2,769 (Νίσυρος) 2,682 (Κάλυμνος), 2,650 (Λέρος, Κάρπαθος, Αστυπάλαια)

– Μαγνησίας: 2,859 (Αλόννησος), 2,737 (Σκόπελος), 2,720 (Σκιάθος)

Εν αναμονή το άνοιγμα της πλατφόρμας την Παρασκευή 17.06.2022

Στο μεταξύ, αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας την Παρασκευή 17.06.2022 όπως όλα δείχνουν, για την καταβολή εφάπαξ αποζημίωσης (18-600 ευρώ) για τις επιπλέον των επιδοτήσεων χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο 2021 έως τον Μάιο 2022.

Τονίζεται ότι η αποζημίωση δεν αφορά τις καταναλώσεις του συγκεκριμένου εξαμήνου, αλλά μόνο τους λογαριασμούς που έχουν στα χέρια τους οι καταναλωτές για την περίοδο αυτή.

Πάντως, κανένας δεν γνωρίζει τι δικαιούται και τι θα λάβει τελικά, αν και οι καταναλωτές μάλλον πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι, και σίγουρα τα 600 ευρώ θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Επίσης, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να υπόσχεται νέο μέτρο -μετά το φιάσκο της κάρτας καυσίμων- και για τα πετρελαιοειδή.

Παράλληλα, εν αναμονή βρισκόμαστε και για τον νέο μηχανισμό στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος, που κατά την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών στη λιανική, και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, καθώς σχετική νομοθετική ρύθμιση (διάταξη στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ ή τροπολογία) φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά με πτώση...

Όχημα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα, στο...

Γρίπη: Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι άτρωτοι απέναντί...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη ενός καθολικού αντιγριπικού εμβολίου. Γιατί...

Τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά με πτώση...

Όχημα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα, στο...

Γρίπη: Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι άτρωτοι απέναντί...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη ενός καθολικού αντιγριπικού εμβολίου. Γιατί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά με πτώση ΙΧ στη θάλασσα – Ένας άνδρας νεκρός, δύο εγκλωβισμένοι

Όχημα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα, στο...

Γρίπη: Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι άτρωτοι απέναντί της – Η «ασπίδα» της μύτης και ο ρόλος των γονιδίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη ενός καθολικού αντιγριπικού εμβολίου. Γιατί...

Από το Ντουμπάι στα Γιάννενα: Το θρίλερ της σύλληψης του Mr. «Χωριάτικο» για την απάτη των 100 εκατ. ευρώ

Το δίκτυο εκατοντάδων εταιρειών, οι εικονικές συναλλαγές και η...

Στρατιωτική θητεία: Αλλάζουν όλα στην εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων – Το νέο χρονοδιάγραμμα

Η απόφαση του Νίκου Δένδια καθορίζει τρία στάδια εκπαίδευσης...