Ακρίβεια: Στα ύψη ο πληθωρισμός και τον Ιούνιο

Αγορές με το κομμάτι κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές ακόμη και στις λαϊκές αγορές, καθώς το πορτοφόλι πλέον αδειάζει στα μέσα του μήνα.

Ακρίβεια: Στα ύψη ο πληθωρισμός και τον Ιούνιο

Μισό καρπούζι, ακόμα και μία φέτα, ψωνίζουν πολλοί καταναλωτές αφού οι τιμές φρούτων και λαχανικών έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, κάτι που αποτυπώνεται και στον πληθωρισμό.

«Κόσμο έχουμε τις 2 πρώτες εβδομάδες, μετά τις 2 εβδομάδες η κίνηση μειώνεται πολύ».

Οι παραγωγοί λένε ότι αδυνατούν πλέον να σηκώσουν μόνοι τους το δυσβάσταχτο βάρος των ανατιμήσεων.

«Ήθελα 100 ευρώ, τώρα θέλω 200».

Χωρίς φρένα ο πληθωρισμός

Την ίδια ώρα, τρένο χωρίς φρένα θυμίζει ο πληθωρισμός καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα αναρριχήθηκε τον Ιούνιο στο 12% από το 10,5% ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αναμένεται να ανακοινωθούν την άλλη Παρασκευή, θα δείξουν πληθωρισμό πολύ κοντά στο 13%.

Σύμφωνα με έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καταναλωτικά αγαθά και διακοπές είναι τα πρώτα έξοδα που περιορίζουν τα νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων.

Ένας στους πέντε έχει μειώσει την αγορά καταναλωτικών αγαθών και σχεδόν έναν στους δύο δηλώνει ότι θα κάνει λιγότερες διακοπές φέτος, κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Λουκέτο σε πρατήριο για νοθεία

Κι ενώ οι πολίτες προσπαθούν να περιορίσουν ακόμη και τις μετακινήσεις τους εξαιτίας της εκρηκτικής ανόδου των τιμών στη βενζίνη, σήμερα ήρθε και το πρώτο δεκαήμερο λουκέτο σε πρατήριο αφού από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι πωλούσε νοθευμένα καύσιμα.

Σε ακόμη 8 βενζινάδικα επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ για αισχροκέρδεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.