Αλ. Μαρκογιαννάκης: «Στην Περιφέρεια καθιερώσαμε ένα νέο μοντέλο αντιπολίτευσης»

Ημερομηνία:

«Η Κρήτη έχει πλέον μπει για τα καλά στον χάρτη των μεγάλων έργων υποδομής τα τελευταία χρόνια μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας και απραξίας. Κομβικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε και συνεχίζει να παίζει η καλή συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση για την οποία έχουμε εργαστεί ιδιαιτέρως ως παράταξη», τόνισε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην τοποθέτησή του για τον ετήσιο απολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά!» επεσήμανε ότι όσα περιλαμβάνονται στον απολογισμό του 2022 είναι σημαντικά, αν και υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν για να αξιοποιηθεί πλήρως το αναπτυξιακό δυναμικό του νησιού. «Εχθρός του καλού είναι πάντοτε το καλύτερο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για να συμπληρώσει: «Θα πρέπει, επομένως, οι απολογισμοί να συντάσσονται με βάση τον αρχικό σχεδιασμό ώστε να γίνεται ξεκάθαρη η εικόνα υλοποίησης των έργων. Θα πρέπει ακόμα να δοθεί ξεχωριστή έμφαση στην αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε τα οφέλη να φτάνουν έγκαιρα στους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζουμε ότι ο απολογισμός που έχουμε σήμερα ενώπιόν μας είναι το προϊόν της δουλειάς πολλών ανθρώπων, αιρετών και υπηρεσιακών, και τους αποδίδουμε τα εύσημα για ίσα θετικά έχουν πετύχει».
Κάνοντας, τέλος, έναν δικό του μίνι απολογισμό ο κ. Μαρκογιαννάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ως αντιπολίτευση η παράταξή του και τόνισε: «Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως στόχο να δώσουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Δεν επιδιώξαμε τις άγονες αντιπαραθέσεις ούτε επενδύσαμε στις κραυγές και τις συγκρούσεις. Δεν φέρναμε απλώς αντιρρήσεις, καταθέταμε αντιπροτάσεις. Δεν περιοριστήκαμε στα όχι, προτάξαμε την παραγωγική αντιπολίτευση, εισφέραμε ιδέες και λύσεις. Και είμαι περήφανος που μαζί με όλους τους συμβούλους μας το καταφέραμε. Αυτό αφήνουμε ως παρακαταθήκη μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: «Κλείδωσε» η δομή μεταναστών στους Αθανάτους...

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να λειτουργήσει κλειστή...

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας...

Πρόθυμος να ακούσει όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι...

Ηράκλειο: «Κλείδωσε» η δομή μεταναστών στους Αθανάτους...

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να λειτουργήσει κλειστή...

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας...

Πρόθυμος να ακούσει όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση στην προθεσμία υποβολής μέχρι 24 Ιουλίου

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σχεδόν 6.200.000 αρχικές δηλώσεις φορολογίας...

Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με το ΜΙΔΑ: Διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα, το 2027 οι ρυθμίσεις στον ΕΝΦΙΑ

Μεταβατική περίοδος για διορθώσεις πριν την επιβολή προστίμων. Αντίστροφη μέτρηση...

Ηράκλειο: «Κλείδωσε» η δομή μεταναστών στους Αθανάτους – Οριστική η απόφαση της κυβέρνησης

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να λειτουργήσει κλειστή...