Αλ. Μαρκογιαννάκης: «Στην Περιφέρεια καθιερώσαμε ένα νέο μοντέλο αντιπολίτευσης»

Ημερομηνία:

«Η Κρήτη έχει πλέον μπει για τα καλά στον χάρτη των μεγάλων έργων υποδομής τα τελευταία χρόνια μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας και απραξίας. Κομβικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε και συνεχίζει να παίζει η καλή συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση για την οποία έχουμε εργαστεί ιδιαιτέρως ως παράταξη», τόνισε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην τοποθέτησή του για τον ετήσιο απολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά!» επεσήμανε ότι όσα περιλαμβάνονται στον απολογισμό του 2022 είναι σημαντικά, αν και υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν για να αξιοποιηθεί πλήρως το αναπτυξιακό δυναμικό του νησιού. «Εχθρός του καλού είναι πάντοτε το καλύτερο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για να συμπληρώσει: «Θα πρέπει, επομένως, οι απολογισμοί να συντάσσονται με βάση τον αρχικό σχεδιασμό ώστε να γίνεται ξεκάθαρη η εικόνα υλοποίησης των έργων. Θα πρέπει ακόμα να δοθεί ξεχωριστή έμφαση στην αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε τα οφέλη να φτάνουν έγκαιρα στους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζουμε ότι ο απολογισμός που έχουμε σήμερα ενώπιόν μας είναι το προϊόν της δουλειάς πολλών ανθρώπων, αιρετών και υπηρεσιακών, και τους αποδίδουμε τα εύσημα για ίσα θετικά έχουν πετύχει».
Κάνοντας, τέλος, έναν δικό του μίνι απολογισμό ο κ. Μαρκογιαννάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ως αντιπολίτευση η παράταξή του και τόνισε: «Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως στόχο να δώσουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Δεν επιδιώξαμε τις άγονες αντιπαραθέσεις ούτε επενδύσαμε στις κραυγές και τις συγκρούσεις. Δεν φέρναμε απλώς αντιρρήσεις, καταθέταμε αντιπροτάσεις. Δεν περιοριστήκαμε στα όχι, προτάξαμε την παραγωγική αντιπολίτευση, εισφέραμε ιδέες και λύσεις. Και είμαι περήφανος που μαζί με όλους τους συμβούλους μας το καταφέραμε. Αυτό αφήνουμε ως παρακαταθήκη μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελληνικά αεροδρόμια: Νέες αεροπορικές, νέες πύλες εισόδου...

Τα ελληνικά αεροδρόμια από την Κρήτη έως την Καλαμάτα...

Συγκινεί η μητέρα της Έμμας Καρυωτάκη: Το...

«Είχε πάνω του κάτι δικό μου, κάτι πολύτιμο και...

Ελληνικά αεροδρόμια: Νέες αεροπορικές, νέες πύλες εισόδου...

Τα ελληνικά αεροδρόμια από την Κρήτη έως την Καλαμάτα...

Συγκινεί η μητέρα της Έμμας Καρυωτάκη: Το...

«Είχε πάνω του κάτι δικό μου, κάτι πολύτιμο και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καύσωνας-σοκ στην Ευρώπη: 64 νεκροί στην Ισπανία και 15 στη Βρετανία

Τους 40 βαθμούς αγγίζει το θερμόμετρο στην Ισπανία. Ο καύσωνας...

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Ευκαιρία για νέους πτυχιούχους να κάνουν το επόμενο επιχειρηματικό...

Πανελλήνιες εξετάσεις: όταν η επιτυχία δεν χωρά σε έναν βαθμό

Γράφει η Θεοδώρα Πασπαράκη Κάθε χρόνο, η περίοδος των Πανελληνίων...

Σας φαίνονται μεγαλύτερες οι ημέρες; Πώς η κλιματική αλλαγή «ξεχειλώνει» το 24ωρο

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διάρκεια της ημέρας -...