Αλέξης Καλοκαιρινός για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Παραμένει εθνική μας υποχρέωση η συνέχιση των προσπαθειών αναγνώρισης αυτού του εγκλήματος σε διεθνές επίπεδο

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα
της Γενοκτονίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στην υποδοχή των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων του Ρεθύμνου, παραβρέθηκε, τιμώντας τη σημερινή ημέρα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης Ευγένιου και την ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου» Αντωνίας Τσαγκαράκη, για τα δραματικά γεγονότα του 1919.
Στη συνέχεια μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο μνημείο Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού, στη συμβολή των λεωφόρων Κνωσσού και Ιωνίας, επιμνημόσυνη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσσού Μεθόδιο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο από το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και τους άλλους επίσημους προσκεκλημένους, Yπουργούς Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Ποντιακούς και Μικρασιατικούς Συλλόγους.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεοτούρκους, δεν ξεχάστηκε και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η συνέχιση των προσπαθειών αναγνώρισης αυτού του εγκλήματος σε διεθνές επίπεδο, και ιδιαίτερα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει εθνική μας υποχρέωση. Στο Δήμο Ηρακλείου, έχοντας τη χαρά και την τιμή να συμβιώνουμε με μια δραστήρια κοινότητα Ποντίων που ξέρει να διατηρεί την ιστορική της φυσιογνωμία, τους αγκαλιάζουμε και τους ευγνωμονούμε για την συνεισφορά τους στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Βουλευτές, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γιαλιτάκης, Μανόλης Χαιρέτης, Αντώνης Περισυνάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Κώστας Βαρβεράκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.