Αλλαγή φρουράς στο Καστελόριζο – Συγκίνησαν οι 120 Κρητικοί στρατιώτες!

Ημερομηνία:

Οι νέοι στρατιώτες ψάλλουν περήφανα τον Εθνικό Ύμνο
Ένα άκρως συγκινητικό βίντεο από την αλλαγή φρουράς στο Καστελόριζο

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν οι στρατιώτες, ψέλνοντας περήφανα τον Εθνικό Ύμνο της χώρα μας, πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου που τους μεταφέρει στο ακριτικό Καστελόριζο, αποδεικνύοντας το υψηλό ηθικό, παρά τις έντονες τουρκικές προκλήσεις.

Πρόκειται για ένα συγκινητικό βίντεο με τους 120 Κρητικούς στρατιώτες να φτάνουν στο ακριτικό Καστελόριζο, προκειμένου ν’ αντικαταστήσουν την προηγούμενη φρουρά.

Στο βίντεο, οι στρατιώτες ψάλλουν περήφανα τον Εθνικό Ύμνο, επάνω στο κατάστρωμα του πλοίου προσεγγίζοντας το Καστελόριζο, αποδεικνύοντάς το υψηλό ηθικό, παρά τις προκλήσεις των Τούρκων που επιδιώκουν να «γκριζάρουν» το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα.

Σε άλλα βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o εφοπλιστής Φώτης Μανούσης – της SAOS Ferries – που το πλοίο του «Σταυρός», εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο από τη Ρόδο προς το μικρό νησί.

Συγκίνηση προκαλεί η στιγμή, όπως αναφέρει και ο ιστότοπος protothema.gr, που το πλοίο με τους στρατιώτες μας περνάει ανοιχτά από σημείο του νησιού που βρίσκεται στρατιωτικό φυλάκιο, με τους συναδέλφους τους που είναι εκεί να τους υποδέχονται ανεμίζοντας την ελληνική σημαία.

Ο κ. Μανούσης σχολίασε αναρτώντας το βίντεο: «Συγκινήθηκα βλέποντας αυτές τις εικόνες που μόλις δημοσιοποίησε φίλος και συνεργάτης από το πλοίο μας! Όταν όλοι μας αντιμετωπίζουμε την πανδημία από την σιγουριά του σπιτιού μας και γκρινιάζουμε για κάθε τι που συμβαίνει, υπάρχουν τα παλικάρια αυτά, που με τόσο ενθουσιασμό πηγαίνουν να φυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας! Νιώθω περήφανος για όλα αυτά τα Ελληνόπουλα και για τους γονείς που τα ανάθρεψαν».

Αξίζει να αναφερθεί πως το «Σταυρός» του κ. Μανούση, μεταφέρει προς το Καστελόριζο δωρεάν, όχι μόνο τους στρατεύσιμους και τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες – τουρίστες, μαζί με τα οχήματα τους.https://www.neakriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Φαύστα»: Ολοκληρώθηκε ένα θεατρικό ταξίδι γεμάτο γέλιο...

Η «Φαύστα» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Καντιφέ, η...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

«Φαύστα»: Ολοκληρώθηκε ένα θεατρικό ταξίδι γεμάτο γέλιο...

Η «Φαύστα» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Καντιφέ, η...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Φαύστα»: Ολοκληρώθηκε ένα θεατρικό ταξίδι γεμάτο γέλιο και αλλεπάλληλα sold-out!

Η «Φαύστα» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Καντιφέ, η...

Εορτολόγιο 22 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά ενώνονται σε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Ρέθυμνο: Θετικά τα πρώτα στοιχεία για την φετινή τουριστική χρονιά

Θετική εικόνα για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου...