Αλλαγή ώρας : Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας

Ημερομηνία:

Η αλλαγή ώρας για το 2021 θα γίνει στις 28 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή. Τα ρολόγια θα γυρίζουν μια ώρα μπροστά.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 03:00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 04:00 (σε κινητά και υπολογιστές η διαδικασία είναι αυτόματη).

Τι έχει αποφασιστεί στην ΕΕ
Με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Αντίθετα, για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής να σταματήσει η πρακτική της αλλαγής ώρας.

Όμως, η οριστική απόφαση για το πότε η πρόταση της Επιτροπής θα αποκτήσει νομική ισχύ, εξαρτάται από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του.

Από πότε ισχύει στη χώρα μας
Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε τα ρολόγια είχαν ρυθμιστεί μία ώρα μπροστά. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε.

Ωστόσο, στη δεκαετία, όμως, του 1970 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, με έναρξη το 1975.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Market Pass: Στα σκαριά νέος κύκλος από...

Ο σχεδιασμός προβλέπει μηνιαία στήριξη από περίπου 40 ευρώ...

Μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει – Η Covid ενεργοποιεί...

Ιοί που παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση βρέθηκαν να ενεργοποιούνται...

Market Pass: Στα σκαριά νέος κύκλος από...

Ο σχεδιασμός προβλέπει μηνιαία στήριξη από περίπου 40 ευρώ...

Μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει – Η Covid ενεργοποιεί...

Ιοί που παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση βρέθηκαν να ενεργοποιούνται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Market Pass: Στα σκαριά νέος κύκλος από το φθινόπωρο – Ποιοι εξετάζεται να λάβουν την ενίσχυση

Ο σχεδιασμός προβλέπει μηνιαία στήριξη από περίπου 40 ευρώ...

Μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει – Η Covid ενεργοποιεί κοιμισμένους ιούς στα κύτταρά μας

Ιοί που παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση βρέθηκαν να ενεργοποιούνται...

Έρχεται η φρεγάτα «Νέαρχος», η δεύτερη Belh@rra του Πολεμικού Ναυτικού

Στην τελική ευθεία είναι οι δοκιμές της – Το...

Πού θα κοπεί το ρεύμα στην Κρήτη την Τρίτη – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Αυγούστου...