Αλλαγή πλεύσης για την Burberry μετά το σάλο με το φούτερ – θηλιά

Αλλαγή πλεύσης για την Burberry μετά το σάλο με το φούτερ – θηλιά. Ο βρετανικός οίκος μόδας Burberry, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις…

Ο βρετανικός οίκος μόδας Burberry, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε φούτερ του οίκου τα κορδόνια του οποίου σχημάτιζαν μία θηλιά στο λαιμό, ανακοίνωσε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών προώθησης της διαφορετικότητας και των μη αποκλεισμών με στόχο «την επίτευξη πραγματικής αλλαγής».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Burberry, Μάρκο Γκομπέτι σε επίσημη δήλωση που αναρτήθηκε στο Instagram, ακολουθούμενη από μια ακόμη συγγνώμη για την κριτική που δέχθηκε το brand, όταν παρουσίασε το επίμαχο φούτερ με τη θηλιά, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μετά την επίδειξη της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Λονδίνο.

«Στον οίκο Burberry, επιδιώκαμε πάντα να οικοδομήσουμε μια κουλτούρα που είναι ποικιλόμορφη, ανοιχτή και χωρίς αποκλεισμούς και στην οποία όλες οι προοπτικές εκτιμώνται» γράφει ο Γκομπέτι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η δυσφορία που προκαλέσαμε με ένα από τα προϊόντα μας την περασμένη εβδομάδα μάς έδειξε ότι δεν είμαστε εκεί που πρέπει ή πού θέλουμε να είμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να διδαχθούμε από αυτό και έχουμε μιλήσει με τους εργαζόμενούς μας, με εμπειρογνώμονες και με τις κοινότητες που έχουμε επηρεάσει, έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο για να αυξήσουμε τη συναίσθηση και την κατανόηση κοινωνικών θεμάτων και να συμπεριλάβουμε πλήρως την ποικιλομορφία και τον μη αποκλεισμό».

Τα βήματα προς την αλλαγή
Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου του ο οίκος Burberry ξεκίνησε μια πρωτοβουλία τριών σταδίων για την επίτευξη του στόχου. Πρώτον, το brand θα ενισχύσει τη γνώση σε μια σειρά ευαίσθητα θέματα με πρόσθετη εκπαίδευση όλων των εργαζομένων. Θα δημιουργήσει επίσης συμβούλια εργαζομένων και θα συγκροτήσει συμβουλευτική επιτροπή.

To brand σχεδιάζει να προσελκύσει διαφορετικά ταλέντα με την επέκταση της υποτροφίας του για τη δημιουργική τέχνη σε διεθνές επίπεδο – με στόχο την πλήρη απασχόληση 50 αποφοίτων.

Ακόμη θα διευρύνει το πρόγραμμα Burberry Inspire (ένα σχολικό πρόγραμμα τέχνης και πολιτισμού σχεδιασμένο για να βοηθά τους νέους να ξεπερνούν δύσκολες καταστάσεις) σε διεθνές επίπεδο και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά οργανώσεις που προωθούν την ποικιλομορφία και την κοινωνική ενσωμάτωση και ανθρωπιστικά δίκτυα, όπως οι Σαμαρείτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.