Αλλάζουν όλα στον τρόπο εκτέλεσης έργων στους δρόμους του Ηρακλείου – Έρχεται νέος κανονισμός για την προστασία των ασφαλτοστρωμένων οδών

Ημερομηνία:

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Ο Δήμος Ηρακλείου οφείλει, μπορεί και θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες δημιουργίας μιας σύγχρονης Δημοτικής Νομοθεσίας μέσω των Κανονιστικών Πράξεων, για να διαφυλάξει, όπως έχει υποχρέωση, κάθε δημόσιο αγαθό και να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών»

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζει η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου τη νέα Κανονιστική Πράξη που θα ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Ηρακλείου.

Με δεδομένο ότι οι Κανονιστικές Πράξεις αποτελούν το πεδίο νομοθετικών ρυθμίσεων που μπορεί να θέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και οι συνεργάτες του, μέσα από αλλεπάλληλες συσκέψεις, ρυθμίζουν βήμα προς βήμα όλες τις παραμέτρους και σκοπεύουν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα με σκοπό την προστασία των Δημοτών από αυθαιρεσίες και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά και την τελευταία ευρεία σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/6 στον Δήμο Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός σε δήλωσή του ανέφερε: «Η προστασία των υποδομών του Δήμου μας, όπως είναι και οι δρόμοι της πόλης, από περιστασιακά έργα που προκαλούν αλυσιδωτά προβλήματα στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οδηγών, αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής. Ο Δήμος Ηρακλείου οφείλει, μπορεί και θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες δημιουργίας μιας σύγχρονης Δημοτικής Νομοθεσίας μέσω των Κανονιστικών Πράξεων, για να διαφυλάξει, όπως έχει υποχρέωση, κάθε δημόσιο αγαθό και να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.».

Με την σχετική Κανονιστική Πράξη, η οποία αλλάζει τα δεδομένα που ισχύουν από το 2003, αναμένεται να ρυθμιστούν μια σειρά ζητημάτων αναφορικά με τη μεθοδολογία, τις τεχνικές προδιαγραφές και τον προγραμματισμό των εργασιών κάθε είδους τομών και εκσκαφών σε κοινόχρηστους χώρους. Παράλληλα, θα τεθούν απαγορεύσεις εκτέλεσης έργων σε δρόμους που έχουν πρόσφατα ασφαλτοστρωθεί, συγκεκριμένες υποχρεώσεις για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στο σύνολό του (και όχι απλώς στις τομές), αποζημιώσεις για την εγκατάσταση υπέργειων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους, κ.α.
Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας Κανονιστικών Πράξεων που θα περιλαμβάνουν ένα συνολικό πλέγμα διατάξεων και για άλλους τομείς της καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα το Πράσινο, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες που το Σύνταγμα και η Ελληνική Νομοθεσία παρέχει στους Ο.Τ.Α. για να ρυθμίζουν παραμέτρους της λειτουργίας των Δήμων και της ζωής των Δημοτών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου...

Από την Δευτέρα 2/11 και για περίπου μία εβδομάδα...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κήρυξε την...

Την έναρξη των εργασιών του 3ου Περιφερειακού Συνεδρίου της...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου...

Από την Δευτέρα 2/11 και για περίπου μία εβδομάδα...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κήρυξε την...

Την έναρξη των εργασιών του 3ου Περιφερειακού Συνεδρίου της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του μετά από διαπληκτισμό

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Εξοικονομώ 2025: Εξασφαλίστηκαν 425,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Παιδική παχυσαρκία: Οι επιπλοκές που εμφανίζονται από τα σχολικά χρόνια

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία μπορεί να αρχίσουν...