Άμεση λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας για την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας», ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλει τη σημερινή απαράδεκτη τουρκική προκλητική ενέργεια και ζητά την άμεση λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας που αποτελεί μία υπό ένταξη χώρα στην ΕΕ και μέλος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία παραβίασε την εθνική κυριαρχία της χώρας μας καθώς δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση 2,5 ν.μ.. Μία ενέργεια που υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σε μία πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας που αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας προέβη σήμερα η Τουρκία. Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο και προσέγγισαν την πόλη της Αλεξανδρούπολης στον Έβρο σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων.

Η Τουρκία καταπατώντας για μία ακόμη φορά όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Σε μία κρίσιμη συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει το ρωσικό αναθεωρητισμό με την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Πως κρίνει τη νέα προκλητική ενέργεια από πλευράς της Τουρκίας μίας χώρας που τελεί υπό καθεστώς ένταξης στην ΕΕ και είναι μέλος του ΝΑΤΟ;
Σε τι μέτρα προτίθεται να προβεί κατά της Τουρκίας που παραβιάζει τις σχέσεις καλής γειτονίας καταπατώντας θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου;»

…

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Σήμερα τιμάμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους και τις...

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 52 χρόνια και...

52 χρόνια πολιτικής διαδρομής συμπλήρωσε χθες, Κυριακή 4 Οκτωβρίου,...

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Σήμερα τιμάμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους και τις...

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 52 χρόνια και...

52 χρόνια πολιτικής διαδρομής συμπλήρωσε χθες, Κυριακή 4 Οκτωβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Περιφέρεια Κρήτης και INZEB ένωσαν μαθητές και παππούδες για το κλίμα στη Βαγιονιά

Πρακτικές των παλιότερων γενεών, που σήμερα ονομάζουμε «κυκλική οικονομία»...

Εορτολόγιο 6 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Δράσεις ευαισθητοποίησης για μαθητές και μαθήτριες από τον Δήμο Ηρακλείου

Με κεντρικό μήνυμα «Κάθε φτερούγισμα μετράει! Κάθε πέταγμα δίνει...