Αναισθησιολόγοι κατά Διοίκησης ΠΑΓΝΗ: Αμφισβητείται ανοιχτά η αξιοπιστία μας

Αναισθησιολόγοι κατά Διοίκησης ΠΑΓΝΗ: Αμφισβητείται ανοιχτά η αξιοπιστία μας

Για προσπάθεια εκφοβισμού των αναισθησιολόγων από τη Διοίκηση του ΠαΓΝΗ, κάνει λόγο σε αναφορά της προς τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου.

Όπως σημειώνει, με εντολή του Διοικητή Γ Χαλκιαδάκη, μετακινήθηκαν γιατρός εργασίας και μία Επισκέπτρια Υγείας του ΠαΓΝΗ ώστε να πραγματοποιήσουν κατ’ οίκον rapid test για ανίχνευση λοίμωξης από κορονοϊό σε 3 Αναισθησιολόγους που νοσούσαν, δύο Διευθύντριες ΕΣΥ και η ίδια, ενώ τα θετικά τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες ήταν αναρτημένα, όπως αναφέρει.

Και συνεχίζει η κ. Παπαϊωάννου:

“Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν για «Ιατρική Περίθαλψη» ενώ αναφέρθηκε ρητά και στις τρεις γιατρούς ότι η εντολή από το διοικητή αφορούσε τη λήψη rapid test. Η στάση του κ Χαλκιαδάκη να αμφισβητεί ανοικτά την αξιοπιστία μας, να υπαινίσσεται ότι ψευδόμαστε και να απαιτεί τον εκ νέου έλεγχο μας για κορονοϊό προσβάλλει την προσωπικότητά μας και την Ιατρική μας υπόσταση”.

Αναλυτικά, στην αναφορά σημειώνεται:

“Αξιότιμε κ Διοικητά

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας αναφέρω ακόμα μια προσπάθεια εκφοβισμού των αναισθησιολόγων από τη Διοίκηση του ΠαΓΝΗ. Στις 28.12.2022, με εντολή του Διοικητή Γ Χαλκιαδάκη, μετακινήθηκαν Ιατρός Εργασίας και μία Επισκέπτρια Υγείας του ΠαΓΝΗ ώστε να πραγματοποιήσουν κατ’οίκον rapid test για ανίχνευση λοίμωξης από κορονοϊό σε 3 νοσούσες Αναισθησιολόγους, δύο Διευθύντριες ΕΣΥ και εμένα, τη Διευθύντρια της Κλινικής και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, ενώ τα θετικά τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες ήταν αναρτημένα. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν για «Ιατρική Περίθαλψη» ενώ αναφέρθηκε ρητά και στις τρεις Ιατρούς ότι η εντολή από το διοικητή αφορούσε τη λήψη rapid test. Ο έλεγχος που διενεργήθηκε κινείται στα όρια της νομιμότητας δεδομένου ότι:

Ο κατ’ οίκον έλεγχος σε εργαζόμενο επιβάλλεται μόνο στην περίπτωση που αυτός είχει λάβει λάβει κατ’ επανάληψη βραχυχρόνιες αναρρωτικές, Νόμος 4210/2013 κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωσή μας.

Ο κατ ‘ οίκον έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή του νοσοκομείου και όχι από τον Ιατρό Εργασίας δεδομένου ότι εκ του νόμου ο Ιατρός Εργασίας «δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για να επαληθεύει το δικαιολογημένο ή μη, λόγω νόσου, απουσίας εργαζομένου», Νόμος 3850/2010.

Η στάση του κ Χαλκιαδάκη να αμφισβητεί ανοικτά την αξιοπιστία μας, να υπαινίσσεται ότι ψευδόμαστε και να απαιτεί τον εκ νέου έλεγχο μας για κορονοϊό προσβάλλει την προσωπικότητά μας και την Ιατρική μας υπόσταση. Και δυστυχώς πρόκειται για μια συνεχή κατάσταση το τελευταίο χρόνο. Προ έτους, πάλι λόγω ασθένειας αναισθησιολόγου είχε διενεργηθεί ΕΔΕ για τη διακοπή χειρουργικής αίθουσας. Το πόρισμα δεν μου έχει δοθεί ενδιαφερόμενους παρά τις αιτήσεις που έχω κάνει.

Η απαξιωτική αντιμετώπισή μας από το Διοικητή του Πα.Γ.Ν.Η έχει ως στόχο τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού και επιθετικού εργασιακού περιβάλλοντος, υπονομεύοντας την ποιότητα της επαγγελματικής ζωής μας και οδηγώντας μας σε επαγγελματική εξουθένωση.

Παρακάλω για τις ενέργειες σας

Με εκτίμηση και εκ μέρους και των κκ Α Χατζημιχάλη και Κ Καυκαλάκη

Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου

Αν Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας ΠΚ”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.