Ανακαινίζω – Ενοικιάζω: Ξεκινούν οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στο Ανακαινίζω – Ενοικιάζω
Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Ανακαινίζω – Ενοικιάζω. Το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ανακαινίσουν το ακίνητο τους και να το διαθέσουν στην αγορά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, το μέγεθος του ακίνητου πρέπει να είναι έως 100 τετραγωνικά μέτρα. Ακόμη, πρέπει οι ιδιοκτήτες να έχουν ποσοστό ιδιοκτησίας τουλάχιστον 50%. Το επιδοτούμενο πόσο μπορεί να ανέλθει έως και τα 10.000 ευρώ. Εφόσον οι δαπάνες γίνουν με ηλεκτρονικά μέσα, το ύψος της επιδότησης θα είναι έως 4000 ευρώ.

Προϋποθέσεις ένταξης
Το πρόγραμμα μπορεί να παρέχει προκαταβολή έως 2000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα με το πέρας των εργασιών. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα Ανακαινίζω – Ενοικιάζω:

Στα εισοδηματικά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ το χρόνο και
η ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Ακομη, προβλέπεται πλέον η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος. Σκοπός της προσθήκης αυτής είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας του προγράμματος και η βέλτιστη δυνατή προσέλκυση και εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των δικαιούχων.

Πού στοχεύει το πρόγραμμα
Επιπλέον, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας/επικαρπίας ακόμη και ίσο του 50%, ενώ μέχρι πρότινος προβλεπόταν το ποσοστό αυτό έπρεπε να είναι μεγαλύτερο του 50% επί του ακινήτου. Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην αποκλειστούν ζευγάρια ή οικογένειες με ιδανικά μερίδια επί της εκάστοτε ιδιοκτησίας.

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» στοχεύει στην αύξηση των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών και αφορά την επιδότηση του κόστους της ανακαίνισης για κενές κατοικίες που θα μισθωθούν, έως 40% επί των τιμολογίων εργασιών και υλικών ανακαίνισης και έως 10.000€. Μέρος της επιδότησης, έως του 50%, μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή.
Στόχος η αξιοποίηση 12.500 κενών κατοικιών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τα SOS για καθαρισμό, δήλωση...

Τι προβλέπεται για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όσα πρέπει...

Ο «χρυσός» Μάιος και η γαστρονομική υπεροχή...

Διεθνής προβολή του νησιού ως ιδανικού ανοιξιάτικου προορισμού με...

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τα SOS για καθαρισμό, δήλωση...

Τι προβλέπεται για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όσα πρέπει...

Ο «χρυσός» Μάιος και η γαστρονομική υπεροχή...

Διεθνής προβολή του νησιού ως ιδανικού ανοιξιάτικου προορισμού με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρόνια Πολλά Μάνα,Μητέρα,Μαμά

Γιορτή της μητέρας Είπαν του ήλιου «γιορτάζει η μάνα» κι εκείνος...

Βοιωτία: Άγνωστοι ανατίναξαν ATM και ξέφυγαν με λεία 100.00 ευρώ

Πίσω τους άφησαν μερικές εκατοντάδες καμένα χαρτονομίσματα, αξίας περίπου...

Fitspiration: Η νέα τάση των σόσιαλ μίντια που απειλεί την υγεία των νεαρών ενηλίκων

To «fitspiration», η νέα τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,...