Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Ηρακλείου ο Γιάννης Μαρκόπουλος

Ημερομηνία:

Επίτιμος Δημότης Ηρακλείου ανακηρύχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου ο σπουδαίος Κρητικός συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια.
Τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη καθώς και το «Κλειδί» της πόλης απένειμε στον μεγάλο καλλιτέχνη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:
«Ο τίτλος του Επιτίμου Δημότη, είναι η υψηλότερη τιμητική διάκριση που απονέμεται από τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στις ελάχιστες φορές που απονεμήθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου, έχουν τιμηθεί κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, και ο μεγάλος αντιστασιακός και διεθνούς κύρους συγγραφέας Πάτρικ Λη Φέρμορ.
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος προσέφερε στον Ελληνικό Πολιτισμό ένα σπουδαίο μουσικό έργο, το οποίο ανήκει πια στην συλλογική Μνήμη του τόπου μας, και θα μείνει ως διαρκής παρακαταθήκη στην χώρα μας. Ο τίτλος τού Επιτίμου Δημότη τού Ηρακλείου, πρωτίστως τιμά την ίδια την πόλη μας, και αποτελεί συνάμα το μεγάλο “Εύγε” και το βαθύ “Ευχαριστώ” όλων μας στο πρόσωπο και στην ανεκτίμητη προσφορά του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Τον τίτλο αυτό τού Επιτίμου Δημότη, συνοδεύουν επίσης και οι ευχές όλων μας: για κάθε καλό πάντα στον ίδιο και την οικογένειά του».
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος από την πλευρά του, συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Δήμο Ηρακλείου για την τιμή και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νιώθω Ηρακλειώτης και θεωρώ το Ηράκλειο πρωτεύουσα της Μεσογείου και όχι μόνο. Από παλιά και μέχρι σήμερα το Ηράκλειο μου συμπεριφέρθηκε άριστα και αυτό δεν το ξεχνώ».
Της απονομής προηγήθηκε ένα σύντομο βίντεο με έργα – σταθμό στην πορεία του συνθέτη.
Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υφυπούργος Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανώλης Συντιχάκης, Αντιδήμαρχοι , Επικεφαλής και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι και συνεργάτες του Γιάννη Μαρκόπουλου καθώς και πολλοί Ηρακλειώτες που ήρθαν για τιμήσουν τον συνθέτη .
Την απόφαση για την απόδοση τιμής στον Γιάννη Μαρκόπουλο, έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το έργο του συνθέτη «Η λειτουργία του Ορφέα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Ηράκλειο στο επίκεντρο της σύγχρονης Αναπαραγωγικής...

Περίπου 200 γιατροί, ερευνητές και επαγγελματίες υγείας από την...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου το Δημοτικό...

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 15:00 το Δημοτικό Συμβούλιο...

Το Ηράκλειο στο επίκεντρο της σύγχρονης Αναπαραγωγικής...

Περίπου 200 γιατροί, ερευνητές και επαγγελματίες υγείας από την...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου το Δημοτικό...

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 15:00 το Δημοτικό Συμβούλιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όσα μπορεί να μας διδάξει η αποτυχία

Μας αρέσει ή όχι η αποτυχία είναι κομμάτι της...

Ανατροπή με τη στρατιωτική θητεία: Χιλιάδες στρατεύσιμοι αντί για Νοέμβριο καλούνται το 2027

Αλλαγή στον προγραμματισμό της στρατιωτικής τους θητείας διαπιστώνουν πολλοί...

Φοιτητικό επίδομα: Ποιοι δικαιούνται έως 2.500 ευρώ – Όλες οι αλλαγές

Αυξημένο στεγαστικό επίδομα, νέες φοιτητικές εστίες, ανακαινίσεις και επενδύσεις...

Το Ηράκλειο στο επίκεντρο της σύγχρονης Αναπαραγωγικής Ιατρικής – Διεθνής συμμετοχή

Περίπου 200 γιατροί, ερευνητές και επαγγελματίες υγείας από την...